Bankkortsvindel: politiets varetekt opphevet for skiskytter Julia Simon, «lettet» over å ha klart å forklare seg

Varetektsfengslingen opphevet for Julia Simon. Den 27 år gamle skiskyttermesteren blepå audition i nesten 2 timer denne tirsdag ettermiddag for «kredittkortsvindel og tyveri». Hun kom fri. Fakta går tilbake til sommeren 2022 under et treningskurs for det franske kvinnelaget i skiskytter i Norge, saken ble avslørt i juli i fjor av avisen laget. Julia Simon er mistenkt for å ha utført på internett flere uredelige kjøp av høyteknologiske produkter (Go-Pro-type) for et samlet beløp på rundt 2000 euro, ved å bruke bankkortet til lagkameraten Justine Braisaz-Bouchet, uten hennes viten, sendte sistnevnte inn en klage. Fakta som skiskyttermesteren, verdens nummer 1, fortsetter å avvise bestemt.

Hørt for første gang

«Min identitet er stjålet» Dette sa Julia Simon igjen til etterforskerne tirsdag, som ble hørt for første gang siden åpningen av straffeetterforskningen. «Hun benekter det, og hun fortsetter å benekte det»insisterer Christian Borel, hans advokat. «Hun var lettet over å bli hørt, siden hun i alle fall måtte bli hørt og forklare seg, noe hun gjorde ganske normalt,» han erklærte til Frankrike Bleu Pays de Savoie. Husk at Julia Simon også arkiverte klage mot X for identitetstyveri.

Flere bestillinger på høyteknologiske produkter ville blitt levert til Julia Simons hjem i Beaufortain, for et samlet beløp som på det meste ville vært rundt 2000 euro. Hvem la inn bestillingen? Fra hvilken datamaskin eller smarttelefon? Med hvilken IP-adresse? Dette er hele utfordringen med de tekniske undersøkelsene som pågår. Datautstyr ble igjen beslaglagt tirsdag morgen.

«Julia Simon ønsker forsoning» (hennes advokat)

«Det er ikke nok å ha et bankkortnummer for å kunne kjøpe varer av en viss verdi,» spesifiserer advokaten. «Dette er kjøp for 500 til 600 euro, det er kodeoperasjoner, 3D-secure, Face ID-kontroll… så det er undersøkelser som er i gang og som vil avgjøre hva øst.» «Vi snakker om kjøp som har blitt refundert. av bankene (…) banker som ikke engang er sivile parter… Jeg håper at hver gang noen får bankkortet sitt hacket er det så mange undersøkelser!»spøker han.

lasting

Maître Borel snakker om «ubetydelige fakta»han er overbevist om at de tekniske analysene vil gjøre at klienten hans kan frifinnes. «Julia Simons ønske er at disse tingene skal stoppe, at vi skal gå tilbake til sporten, at hun skal gjenoppta sesongen med det franske laget, og at ting skal gå tilbake til det normale (…) Julia Simon ønsker forsoning, hun er først og først og fremst en stor mester, og starten av sesongen er fortsatt hennes prioritet.» Den nye verdenscupsesongen i skiskyting finner sted 25. november i Sverige.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *