En visjon for fremtiden til Joint Expeditionary Force er godkjent i Nederland

I Nederland godkjente forsvarsministrene tirsdag fremtidsvisjonen for den britisk-ledede Joint Expeditionary Force.

Sistnevnte planlegger ifølge Forsvarsdepartementet å styrke samarbeidet, øke sikkerheten og forsvaret, avskrekke ondsinnet virksomhet og aggresjon.

Ministrene gjentok sitt fortsatte engasjement for å bevare sikkerhet og stabilitet i Nord-Europa og til å samarbeide i kampen mot konvensjonelle og hybride trusler.

«Alle ti JEF-land har en lignende oppfatning av trusler og sikkerhetsinteresser. Etter vår mening bør JEF fortsette å fokusere på avskrekking og forsvarsaktiviteter. Vi ønsker at JEF skal være spesielt aktiv i den maritime regionen Baltikum. For eksempel mener vi at regelmessige JEF marineøvelser i Østersjøen er nødvendig.Den intensive tilstedeværelsen av marinestyrker i regionen vil motvirke militære og ikke-militære handlinger, sa minister Arvydas Anušauskas.

Forsvarssjefene i Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Sverige og Storbritannia, som samlet seg i Amsterdam, hovedstaden i Nederland, deltok i bordøvelser, diskuterte den nåværende situasjonen til russeren. krig i Ukraina og vurdert hvordan JEF kan svare på trusler mot landenes sikkerhet, inkludert hybride utfordringer, og redusere dem ytterligere.

JEFs forsvarsministre ble enige om å styrke samarbeidet for å oppdage, avskrekke og raskt svare på trusler mot landenes kritiske undervanns- og maritime infrastruktur.

JEF vil fortsette å jobbe tett med NATO for å koordinere maritim sikkerhet og sikre beskyttelse av kritisk undervannsinfrastruktur.

JEF utfyller NATOs bredere strategiske holdning, som har dukket opp siden NATO-toppmøtet i Wales i 2014.

Disse styrkene er hovedsakelig beregnet på hurtigreaksjonsoperasjoner utført under flagget til EU, NATO eller FN. Deres enheter kan også brukes til NATOs artikkel 5-operasjoner.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *