En rimelig gruppe for Sveits i 2023

Det sveitsiske kvinnelaget arvet en rimelig gruppe ved verdensmesterskapet i 2023

Foto: KEYSTONE/SALVATORE DI NOLFI

Sveits vil ha en sjanse til verdensmesterskapet i 2023 i Oceania (20. juli-20. august).

ASF-utvalget arvet en overkommelig gruppe lørdag i Auckland under trekningen av den innledende fasen: den skal møte ett av de to vertslandene, New Zealand, Norge og Filippinene i hen a.

Sveits som nummer to i sin kvalifiseringsgruppe bak Italia, vil i 2023 spille den andre siste fasen i historien etter 2015. Laget som da ble coachet av Martina Voss-Tecklenburg hadde klatret til 16-delsfinalen ved å havne på tredjeplass i sin gruppe, og mislyktes på dette stadiet av konkurransen mot Canada (1-0), vertsland.

Tolvteplass på FIFA-rankingen vil Norge være den logiske favoritten til denne gruppe A. Sveits – som ennå ikke har utpekt sin trener for dette verdensmesterskapet – er rangert som nummer 21 i verden, rett foran New Zealand. Kampen mellom disse to lagene, planlagt til 30. juli i løpet av den tredje dagen, lover å bli avgjørende for 2. kvalifiseringsplass til 16-delsfinalen.

Sveitserne skal spille sine tre gruppekamper på New Zealand. De begynner konkurransen 21. juli i Dunedin mot Filippinene (53. på FIFA-rankingen), som skal spille den første kampen i landets historie i en sluttfase. De skal deretter møte Norge (25. juli i Hamilton), før de returnerer til Dunedin for å utfordre New Zealand.

/ATS

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *