En isbjørn skadet en fransk turist i den norske skjærgården på Svalbard

Kvinnen, hvis navn ikke er frigitt, var en del av en turistgruppe på 25 personer som telte i den sentrale delen av Svalbardskjærgården. Svalbard ligger over 800 km nord for det norske fastlandet.

Campingplassen lå på den andre siden av fjorden overfor hovedbebyggelsen til Longjyrbieno-skjærgården.

Rundt klokken 08.30 etter å ha mottatt melding om angrepet, ble offiserer løftet dit med helikopter, sa senior politibetjent Stein Olav Bradley.

«Den franske kvinnens hånd er skadet. Det ble avfyrt skudd mot isbjørnen, han var redd,» sa han. Ingen ytterligere detaljer er frigitt.

Den skadde kvinnen ble fraktet til Longjyrbien sykehus.

Øygruppens hovedavis, Svalbardposten, sa at offeret var en kvinne i 50-årene og siterte lokalsykehusarbeider Solveig Jacobsen som sa at pasientens skader ikke var alvorlige.

Ifølge SOBradley ble bjørnen skadet og «våre folk bestemmer hva de skal gjøre med den.»

Det advares isbjørn overalt på Svalbard. Myndighetene advarer på det sterkeste besøkende som overnatter utendørs om at de må ha skytevåpen.

Minst fem personer er blitt knust av isbjørn siden 1980-tallet. Sist gang dette skjedde i 2020, ble en 38 år gammel nederlandsk mann drept.

20-25 tusen mennesker bor i Arktis. Isbjørn.

I 2015 dro en isbjørn en tsjekkisk turistcamping nord for Longjyrbieno fra teltet sitt. Beistet klorte i ryggen på mannen, men ble skremt vekk av skudd. Myndighetene fant og skjøt deretter bjørnen.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *