en historisk Ronaldo redder Portugal mot Island, Belgia sikrer i Estland

Cristiano Ronaldo feirer sitt 123. landskampsmål med partnerne sine. HALLDOR KOLBEINS / AFP

De to tungvekterne som ble engasjert tirsdag i kvalifiseringen til EM 2024 ga det essensielle.

Portugal kan alltid stole på Cristiano Ronaldo. Vi måtte vente til siste øyeblikk for å se portugiserne vinne på Island 0-1 takket være det 123. målet i utvelgelsen av den uforgjengelige Ronaldo (90 + 1). En perfekt måte å feire sitt 200. valg med Seleçao, han som var frustrert over ikke å kunne score på mer enn 90 minutter. Aldri en spiller i fotballens historie hadde nådd grensen på 200 valg, det er nå gjort for den femdoble Gullballen. Portugiserne leder med 12 poeng foran Slovakia (10 poeng) som vant 1-0 i Liechtenstein. Til slutt, i samme gruppe J, vant Luxembourg, tredje i gruppen, i Bosnia-Hercegovina 2-0.

På denne 4. dagen av EM 2024-kvalifiseringen, skjelvet ikke Belgia ved å vinne denne tirsdagen i Estland (0-3). Romelu Lukaku scoret spesielt to ganger for de røde djevlene (37., 40.) og stilte kritikerne etter hans opptreden i Champions League-finalen. Inter Milan-spissen scoret sitt 5. og deretter sitt 6. mål på bare tre kamper i disse kvalifiseringene til EM 2024. Det var på slutten av kampen Johan Bakayoko som la til for å fullføre en belgisk suksess, uten at Thibaut Courtois ble utvist etter å ha uttrykt sin misnøye med å måtte dele kapteinsbindet.

SE OGSÅ – Cristiano Ronaldo, første spiller som scoret i 5 verdenscuper

I gruppen til Belgia satte østerrikerne seg på tråden mot svenskene (2-0), og scoret to mål i løpet av de siste ti minuttene gjennom Christoph Baumgartner. Belgia er fortsatt nummer to med 7 poeng bak Østerrike som har 10 poeng. Sverige står bak på 3. plass.

Haaland kler Norge, Polen sprakk

Norge, med en dobbel fra uunngåelige Erling Haaland, vant enkelt mot Kypros (3-1). Manchester City-spissen ble sesongens toppscorer i Europa i alle konkurranser med 56 mål, foran Kylian Mbappé. I Norges gruppe A ble kampen mellom Skottland og Georgia avbrutt i det 10. minutt på grunn av dårlig vær. Plenen i Glasgows Hampden Park er gjennomvåt. Kampen kunne gjenopptas rundt klokken 22.30 fransk tid. Norge ligger på 2. plass med Willy Sagnols Georgia 3. (4 poeng), alle bak Skottland stille i ledelsen med 12 poeng.

Polen har på sin side fullstendig mistet kontrollen i Moldova. Mens han ledet 2-0 etter 34 minutter takket være to scoringer fra Milik-Lewandowski-duoen, satte førstescorer deretter for neste setter og deretter målscorer. Moldoverne snudde utviklingen med en brak fra Ion Nicolaescu og et mål fra Baboglo. Albania gjorde på sin side jobben på Færøyene (1-3) med å komme tilbake med 6 poeng én lengde bak Tsjekkia (leder med 7 poeng). Polen ligger på 4. plass med kun 3 poeng.

Til slutt i gruppe G disponerte Ungarn Litauen 2-0 i Budapest, mens Serbia samtidig snappet 1-1 uavgjort i de døende sekundene i Bulgaria. Ungarn og Serbia dominerer denne gruppen med 7 poeng, men ungarerne har en bedre målforskjell.