«Drømmen er i oss.» Norges program – æresgjesten på bokmessen i Warszawa 2022

Ikke mindre enn 30 norske forfattere kommer til Warszawa for å delta på 50 litterære begivenheter i løpet av messens fire dager. Vil møte det polske publikum på bokmessen i Warszawa:

Til stede på bokmessen i Warszawa: Biret Ristin Sara og Karen Anne Buljo – forfattere som lager joiki, folkevokale stykker, som er en viktig del av den kulturelle identiteten til samene. Musikken til enkelte arrangementer, til norske rytmer, blir levert av DJ-ene Charlotte Bendiks og Niilas.

Lene Ask, Anders Kvammen, Malin Falch og Anja Dahle Øverbye vil også opptre som en del av Komiksowa Warszawa-festivalen, som arrangeres samtidig med bokmessen i Warszawa.

Det innholdsrike programmet, der alle kan finne noe for seg selv, er delt inn i tematiske blokker.

Programmet til den norske paviljongen (foran Kultur- og vitenskapspalasset) vil begynne møtene i seriene «The time of children» og «The time of the young reader». Det er en flott mulighet til å møte noen av Norges beste forfattere og illustratører. I arrangementene til «Time for the planet» vil samle forfattere som skriver om natur, miljø og reiser. I blokken «Mellom oss» vil det gjennom litteraturens prisme være mulig å bli bedre kjent med det norske samfunnet og dets aktuelle problemer, og seriene «Mannen og hans hemmeligheter» og «En detektivromans tid» vil tillate deg å dykke ned i dypet av den menneskelige ånden.

Norges litterære program gir også et glimt inn i fortiden. Forslaget «Tid for klassikerne» er et møte som presenterer profilene til to norske nobelprisvinnere, for historieinteresserte vil temaet andre verdenskrig i Norge bli presentert. Med nåtiden i tankene inneholder Norges litterære program elementene «Tid for poesi» (inkludert ukrainsk poesi), «Europeiske feminister Anno Domini 2022» og «Europeisk litteratur i dag».

På den norske standen i Marmorhallen til Kultur- og vitenskapspalasset vil det bli arrangert en rekke arrangementer for fagfolk i forlagsbransjen, inkludert møter viet oversettelser, litteraturpolitikk i Norge og Polen og bibliotekprosjekter.

Hver time, gjennom hele messen, kan du på den norske standen i Marble Hall delta på et umiddelbar språkkurs «Lær norsk på 15 minutter!», og i barnekroken vil de yngste kunne delta. i kreative verksteder.

Utvalgte møter med norske forfattere vil også finne sted på messens hovedscene. Alle arrangementer vil være tilgjengelig på polsk eller i polsk oversettelse.

Presentasjonen av Norge – æresgjest på Bokmessen i Warszawa finner sted i Telt Norge-paviljongen (nr. 1/E) foran hovedinngangen til Kultur- og vitenskapspalasset og ved standen til marmorhallen til palasset for kultur og vitenskap (stand nr. 117). Paviljongen og standen vil være steder for diskusjoner og møter med forfattere. I tillegg kan du i den norske paviljongen foran Kultur- og vitenskapspalasset, i bokhandelen Fashion for Reading kjøpe bøker av norske forfattere i polske oversettelser og umiddelbart etter møtene få forfatternes autografer.

Æresgjesteprosjektet arrangeres av NORLA-kontoret (Norsk litteratur i utlandet)
i nært samarbeid med Kongeriket Norges ambassade i Warszawa.

Arrangøren av bokmessen i Warszawa er History and Culture Foundation.

Inngang til bokmessen i Warszawa er gratis for alle besøkende.

Dager og tider for bokmessen i Warszawa:

26. mai 2022 fra 10:00 til 18:00.
27. mai 2022 fra kl. 10.00 til 19.00.
28. mai 2022 fra 10:00 til 19:00.
29. mai 2022 fra kl. 10.00 til 17.00.

Sponset innlegg.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *