Dramatisk nedgang i interessen for langrenn i Norge

Fra førsteplass falt denne disiplinen til 12. plass i rangeringen av sponsorinteresser, hvorav foreløpig kun 19 % har til hensikt å investere i kort ski. For to år siden var det 39 %, og før det var det enda mer.

Uten Bjørgen, Johaug og Kowalczyk er det ikke det samme

Selskap Sponsoroversikt presenteres hvert år i oktober rapportere basert på en undersøkelse blant 100 sportssponsorselskaper.

Dens direktør Vegard Arntsen gjorde oppmerksom på at tiden er inne da det ikke er store navn innen langrenn og stor kamp på veiene etter pensjonering av Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug. Blant de utenlandske stjernene er det ikke Justyna Kowalczyksvensk Charlotte Kalliamerikanske kvinner Kikkan Randall og Finki Aina Kaisy Saarinen.

Til og med Tour de Ski, høydepunktet i den rekordstore verdenscupsesongen, har blitt et sekundært arrangement – kommenterte de mediabemerker fremveksten av store stjerner i andre disipliner.

Den største annonseverdien på Haaland

Nå åpner listen over sponsorinteresser Fotballetterfulgt av håndball og friidrett. skiskyting han var på 10. plass og det er ikke engang plass til skihopp blant de ti beste.

Det er en fiasko i vintersport – vurdert Sponsor Insight, og gir en liste over norske idrettsutøvere med høyest annonseringsverdi akkurat nå.

Den åpnes av Manchester City-spissen Erling Haaland foran utøveren Karsten Warholm og golfspiller Victor Hovland. For første gang blant de ti beste, og umiddelbart på fjerdeplass var en tennisspiller Casper Ruud, rett foran neste utøver Jakob Ingebrigtsen og en Arsenal-midtbanespiller Martin Ødergaard. Den eneste skiløperen Johannes Klaebo han var bare åttende, like foran balleren Ada Hegerberg.

De siste årene har det vært en uventet sportslig eksplosjon i andre disipliner, som f.eks Friidrett med Warholm og Ingebrigtsen og selvfølgelig gjenopplivingen av fotballen med superstjernen Haaland i hovedrollen. De tiltrekker seg nå flest seere og er heltene i rekordmange mediespin-offs, noe som interesserer sponsorer. – kommenterte Sponsor Insight.

Zbigniew Kuczynski

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *