Dortmund og Norge skjelver

Erling Haaland PIROSCHKA VAN DE WOUW / REUTERS

Skadet i hoften vil trolig den produktive spissen bli sterkt savnet av klubben sin, Borussia Dortmund, men også av det norske utvalget, i kampen om å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2022.

Borussia Dortmund-stjernespissen Erling Haaland kommer til å være ute for «Flere uker«, kunngjorde treneren hans fredag, et slag for den tyske klubben og for det norske utvalget, begge veldig avhengige av spissen. «Han lider av en hofteskade som hindrer ham i å spille«, hans retur vil ta»litt tidBVB-trener Marco Rose fortalte en pressekonferanse. 21-åringen spilte hele kampen onsdag med Dortmund, under deres store tap (4-0) mot Ajax Amsterdam i Champions League. «Det er på tide å fokusere på restitusjonen min. Jeg kommer sterkere tilbake!«, lanserte Haaland på Twitter, og fulgte meldingen hans med et bilde av ham som takker publikum.

Spissens fravær er dårlige nyheter for den tyske klubben, for øyeblikket nummer to i Bundesliga bare ett poeng bak lederne Bayern. Med 9 mål denne sesongen deler han ledelsen i den tyske ligascorerens rangering med sin Bayern-kollega, Robert Lewandowski. Hans utilgjengelighet er en hodepine for treneren hans som mangler et reelt alternativ til denne posisjonen: alene står han for nesten en tredjedel av alle målene Dortmund har scoret i Bundesliga denne sesongen. Han er også klubbens beste pasningsspiller med 4 assists.

SE OGSÅ – Erling Haalands første hat-trick i Bundesliga

Norge kan lide

Nordmannen har allerede gått glipp av tre konkurransekamper den siste tiden med en lårkontusjon, men var tilbake i startoppgjøret i midten av oktober. Han drar nytte av en frigjøringsklausul i kontrakten ved slutten av inneværende sesong og er allerede ettertraktet av de største europeiske klubbene, spesielt i England og Spania. Det er også et slag for det norske landslaget som må spille to avgjørende kamper (mot Latvia deretter Nederland) 13. og 16. november for deltakelse i VM 2022.Jeg snakket med Dortmund og Erling, og konklusjonen er at han holder seg unna landslagssamlingen“, erklærte utvalgets lege Ola Sand til det lokale byrået NTB. «Det er et sår som tar tid å gro. Det er minst tre-fire uker, kanskje merNorge, som ikke har spilt en stor internasjonal konkurranse siden EM 2000, ligger for øyeblikket på 2. plass i gruppe G, to poeng bak Nederland og også to poeng foran Tyrkia.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *