Dødeligste Maui-brannen på mer enn 100 år i USA, dødstall stiger

Utenriksdepartementet klarte å kontakte de siste nederlendere i Slovenia som ikke kunne nås etter uværet i landet. Venner og familie hadde ringt etter hjelp fordi de ikke kunne nå disse menneskene. De akutte problemene til nederlenderne i det berørte området ser ut til å være løst.

De fleste av de berørte nederlenderne ble tatt hånd om på en skole i Rečica ob Savinji, en landsby nordøst for den slovenske hovedstaden Ljubljana. De fleste har allerede reist hjem. Som tidligere annonsert vil over nitti nederlendere som befinner seg i området bli evakuert med buss søndag.

ACSI Camping Trips har rundt to hundre bobiler i området. De er alle i god behold, forsikrer likevel organisasjonen søndag. Det samme gjelder de sytten gjestene som TUI Nederland ønsker velkommen dit.

Ambassadeansatte i området vurderte de omfattende skadene forårsaket av kraftig regn og flom. På campingplasser så de campingvogner ligge opp ned. Slovenia er et populært feriemål for nederlendere.

REUTERS – Et hus har kollapset på grunn av flom forårsaket av kraftig regn i den slovenske byen Prevalje.

Utenriksdepartementet har ikke et nøyaktig bilde av antallet nederlendere i Slovenia. Det er et EU-medlemsland som nederlandske statsborgere kan reise til uten grensekontroll. Ikke alle følger rådet om å melde fra til ambassaden via en app at de er i landet.

Fire mennesker omkom på grunn av uværet i Slovenia, inkludert to nederlendere fra Gouda. En demning brast øst i landet lørdag kveld, hvoretter folk måtte evakueres.

Nødetatene i Slovenia vil også ha hendene fulle søndag med etterdønningene av uværet. Redningsmannskaper måtte ut fra lørdag kveld til søndag for å pumpe ut vann, evakuere folk, fjerne velte trær og levere nødforsyninger.

Ifølge slovenske medier er det også varslet om mulige jordskred. På grunn av denne risikoen måtte minst 110 personer bringes i sikkerhet nær Koroška Bela og andre steder i grenseområdet til Østerrike. I byen Dolnja Bistrica ble rundt fem hundre innbyggere evakuert lørdag kveld etter at en demning brast. (AP)

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *