DIREKTE TEKST. Det 14. Saeima-valget finner sted i Latvia: stemmer er talt opp i alle valglokaler

I Riga blir tekniske problemer løst i to valgdistrikter i den 14. Saeima for å fullføre stemmetellingsprosessen, sa leder for valgkommisjonen i Riga, Māris Zviedris, til LETA.

Han sa at i det 118. valglokalet, som ligger i den 89. ungdomsskolen i Riga, prøvde valgkommisjonen selv syv ganger å skanne stemmesedlene inn i valgsystemet. Denne prosessen krever at du skanner to ganger for å sikre at samme antall nyhetsbrev skannes begge gangene.

Men i hver av de syv gangene var det ikke mulig å få samme antall, da det var en liten forskjell i det totale antallet stemmesedler. Dette kan ha vært forårsaket av en feil i skanningsprosessen, for eksempel at noen stemmesedler satt sammen. Det har også vært tilfeller der stasjonen ikke kunne fullføre skanningen og måtte starte på nytt fra begynnelsen.

Derfor, under tilsyn av mange spesialister, skannes stemmesedlene for åttende gang, og denne prosessen bør fullføres om halvannen time, sa svensken.

På den annen side, i det 37. valglokalet, som ligger i den tidligere bygningen til den daglige ledelsen i Riga Pārdaugava, oppsto det problemer med informasjonssystemet som ble brukt. I et av stadiene av informasjonsoverføringen gikk noe galt og informatikere jobber med å gjenopprette dataene som allerede er overført. Dette problemet bør løses innen noen få timer.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *