Det «norske» flyselskapet lanserer rutefly fra Riga til Trondheim i Norge fra juni

Flyreiser forventes å operere opptil tre ganger i uken gjennom hele sommersesongen.

Flyselskapet «Norwegian» har jobbet på flyplassen «Riga» siden slutten av 2005 og tilbyr i dag fly fra Riga til Oslo fem til ni ganger i uken, til Stockholm – tre til seks ganger i uken og til København – to til fire. ganger i uken.

Laila Odiņa, styreleder for flyplassen «Rīga», forklarer at ved å legge Trondheim til de tre eksisterende destinasjonene, går Riga-flyselskapet tilbake til antall destinasjoner og frekvensen av flyvninger, som var før pandemien i 2019.

Generelt har flyselskapet så langt fraktet 2,2 millioner passasjerer til og fra Riga, og utført mer enn 16 000 regulære flyvninger, hvorav antallet passasjerer som betjenes av «Norwegian» i Riga i fjor nådde 48 600.

Flyplassen la til at det latviske nasjonale flyselskapet «airBaltic» også opererer to flyvninger i uken fra Riga til Trondheim.

Det har allerede blitt rapportert at flyplassen «Riga» i løpet av de fire første månedene i år mottok 1,198 millioner passasjerer, som er 7,3 ganger mer enn i tilsvarende periode året før.

På den annen side, i 2021, ble 2,353 millioner passasjerer servert på «Riga» flyplass, en økning på 17 % sammenlignet med 2020, men 70 % mindre sammenlignet med pre-pandemitallene i 2019.

Riga internasjonale lufthavn er det største flytrafikknutepunktet i de baltiske statene.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *