«Det er en stor mulighet», vil Lucile Guillotin, journalist ved France 3 Grand Est, kommentere 11 kamper

Verdensmesterskapet i fotball for kvinner vil bli sendt på France Télévisions fra 20. juli til 20. august. Lucile Guillotin, visesjefredaktør i France 3 Alsace, vil gi sin stemme til å kommentere 11 av de 32 kampene. En innvielse etter å ha fulgt Strasbourg Racing-klubben i ti år for France Bleu.

Der Fotball-VM for kvinner arrangeres fra torsdag 20. juli til 20. august, sendes videre Frankrike TV. Ikke glem å skru opp volumet på TV-en, så du ikke går glipp av Lucile Guillotins kommentarer. France 3 Alsace-journalisten ble valgt til å kommentere fra Paris 11 av de 32 kampene som sendes fra konkurransen som finner sted i Australia og New Zealand.

Med sine 44 år har denne sportsentusiasten fortsatt problemer med å innse at hun kommer til å introdusere kvinnefotball for millioner av mennesker. Etter å ha vært den entusiastiske stemmen til mer enn 350 Strasbourg Racing-klubbkamper, har nestlederredaktøren forberedt sine filer og notater om lagene som skal konkurrere i en måned. En lidenskap uten sidestykke som hun vil formidle denne torsdagen 20. juli ved å kommentere fra Paris om åpningskampen New Zealand – Norge.

Tilbake i intervju på reisen til denne idrettskvinnen i hjertet.

Hvordan reagerte du på kunngjøringen av nominasjonen din til VM?

«I juni ble jeg spurt om jeg ville kommentere konkurransen for France Télévisions. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, men jeg sa ja med en gang. Det er en enorm mulighet. Lagene kjenner fortiden min som kommentator, men jeg er glad for å kunne gi min lidenskap videre til seerne som vil følge oss. Vel, du må våkne tidlig, de fleste kampene sendes mellom 03.00 og 12.00.

Er forberedelsene i forkant intense?

«Allerede må vi slutte å drikke [rires]. Da er det intensivt. Du må kjenne historien til valgene, lagenes måter å spille på, men også rekordene deres, navnene på spillerne. Og det er ikke alltid lett. Det er mye mindre informasjon om kvinnefotball sammenlignet med menn, noe som er synd. I tillegg, selv om jeg har fulgt Champions League-kampene for kvinner en god stund, er det færre sendinger enn for guttene. Så åpenbart ser jeg selv mer herrefotball, men jeg tror ikke de er i opposisjon. Det er fotball, og det er det.»

Hvor kommer denne lidenskapen for sport fra?

«Jeg er en fotballfan, men jeg liker all sport generelt. Det begynte da jeg var 6-7 år gammel, broren min spilte fotball og jeg besøkte ham regelmessig. Hjemme så jeg kampene på TV, og der var ikke så mye Jeg husker mitt første verdensmesterskap, jeg var 8 år gammel og det var i 1986. Da begynte jeg å spille i en klubb i nærheten av Caen. Vi var bare tre jenter.

Som tenåring blir ting tøffere. Jentene får ikke spille på lag med gutta lenger, så jeg stoppet en stund. Jeg skjønte ikke nødvendigvis denne forskjellen i behandling med guttene, men det slukket ikke lidenskapen min for fotball. Så, da jeg kom tilbake til Val d’Oise, hvor jeg ble født, kom jeg tilbake til fotball og drev til og med tennis og håndball.»

Så sportsjournalistikk var åpenbart for deg?

«I hodet mitt var ambisjonen min først å bli journalist. Deretter på journalistskolen spesialiserte jeg meg i radio og jobbet parallelt med Sport O’FM. Jeg dro for å rapportere på leiren med garderober, Paris Saint-Germain treningssenter Det var flott. Etterpå gjorde jeg et internship på TV-teamet, jeg var glad som en fisk.

Etter 20 år i planleggingen av Radio France ble jeg med Frankrike Blå Alsace. Jeg kommenterte Strasbourg Racing-klubbkamper i ti år frem til 2016. Det er en uforglemmelig del av livet mitt. Det ga meg selvtillit. I radio er det jeg liker best live, det er en fare uten nett som gir deg adrenalin. Det er ubeskrivelig.»

Hvorfor forlot du radio til fordel for TV?

«Selv om det var spennende, ofret jeg alle helgene mine og jeg ville gjøre noe annet. Jeg er en som kjeder meg veldig fort. Å bo tjue år i en redaksjon på samme sted er ikke mulig for meg. I 2020 , ble jeg visesjefredaktør i France 3 Alsace, noe som appellerte til meg I ti måneder, fra september til juli 2023, var jeg også visesjef for Stade 2. En opplevelse.

Ved skoleårets start skal jeg være sjefredaktør for Lokal idrett, et ukentlig sportsmagasin bygget med kanalens regionale redaksjon. Det blir portretter av lokale klubber. Dette vil tillate oss å fremheve gode historier. Og så er det en kilde til stolthet for meg, fordi jeg alltid har laget lokale nyheter.»

Er sportsjournalistikk fortsatt et kvinnefiendtlig miljø?

«Jeg er stolt over å gjøre denne jobben. Vi blir mer og mer vant til det i media, tror jeg. Til tross for alt vil en kvinne alltid ha vanskeligere med å finne en plass til seg selv enn en mann. Du trenger karakter. Da jeg kommenterte Racing-kamper, møtte jeg mange spillere. Uansett hvordan folk ser på deg eller hvilke kommentarer du kommer med, bør du aldri bli motløs hvis det er vanskelig å være en mann Så, det er det samme for meg, jeg er en kvinne som driver med sportsjournalistikk, og det er det.

Jeg sa alltid til meg selv at ting måtte endres. I 2002 kommenterte jeg en Creuse Cup-kamp, ​​jeg var en UFO i radiolandskapet. Tidligere var det bare én annen kvinne, Béatrice Dugué, som hadde kommentert sportsbegivenheter. Med kvinne-VM håper jeg å vise at kvinnefotball er attraktivt, fordi det har sine egne egenskaper. Spillerne ruller mindre rundt på bakken, det er et mer direkte og spektakulært spill. Det er like interessant.»

En spådom om den endelige seieren?

«Jeg krysser fingrene for det franske laget, men det er usannsynlig. Jeg satser på en seier for amerikanerne, på den måten tar jeg ingen risiko [rires]. De er over og ekstremt sterke. Akkurat som de engelske kvinnene som må følges nøye.»

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *