Den norske stjernen Ada Hegerberg annonserer sin retur til landslaget

Den norske spissen fra Lyon Ada Hegerberg, den første kvinnenes Ballon d’Or i historien, annonserte torsdag sin retur til utvalget etter nesten fem år med fremmedgjøring og noen måneder før EM.

«Jeg er glad for å kunne komme tilbake til dette laget i dag og starte en ny historie»sa hun i en uttalelse samtidig med presentasjonen av listen av Norges trener Martin Sjögren.

Den norske stjernen hadde trukket seg fra landslaget etter et skuffende Euro-2017, spesielt med henvisning til en kjønnsulikhet i bonusene betalt av forbundet.

«Jeg elsker fotball, og jeg vil spille fotball. Jeg tok en avgjørelse i 2017 som jeg ikke angrer på. Men jeg har hatt mye tid til å reflektere over de siste to årene, på mange aspekter av livet mitt.»forklarte 26-åringen torsdag.

Hun vil være tilstede på landslaget 4. april i Oslo, for å forberede seg til kvalifiseringskampene til VM 2023 mot Kosovo og Polen.

I en melding på Instagram la spissen (38 mål på 66 landskamper) ut et bilde av henne med den norske trøya på skuldrene, med teksten meldingen «Heia Norge. #longtimenose» (Det er lenge siden).

Ada Hegerberg ble offer for en alvorlig kneskade som holdt henne utenfor banen i nesten to år, og returnerte til konkurranse i oktober 2021 med Lyon, som hun ble kronet til europamester med fem ganger.

Det norske forbund, spesielt den nye presidenten Lise Klaveness, har jobbet for å bringe henne tilbake til internasjonalt nivå de siste månedene.

«Jeg kunne ha veldig ærlige samtaler med forbundet, spesielt via Lise»forklarte Hegerberg.

På en pressekonferanse i Norge sa trener Martin Sjögren at han var «veldig fornøyd».

«Som trener vil du ha de beste spillerne tilgjengelig, og nå kan jeg si at vi har de beste spillerne tilgjengelig»han sa.

Norge har kvalifisert seg til neste EM, denne sommeren i England (6. til 31. juli). Det er en del av gruppe A sammen med vertslandet spesielt.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *