Den norske kongefamilien hedrer de olympiske mesterne under en middag i nærvær av to diskrete prinsesser

De er vanligvis ganske sjeldne under offisielle arrangementer. Prinsesse Astrid og prinsesse Märtha Louise var imidlertid svært tilstede denne torsdagen 12. mai da kong Harald og dronning Sonja ønsket de olympiske og paralympiske mesterne velkommen til Slottet. Også arvingeparet var til stede.

Les også: Kongefamilien i Sverige samlet seg til lunsj med arvingsparet til Norge

Olympiske mestere hedret på Slottet i Oslo

Seks medlemmer av den norske kongefamilien møtte utøverne som representerte landet deres ved de siste olympiske og paralympiske vinterlekene i Beijing. Kong Harald og dronning Sonja hadde med seg sine to barn, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise. Sistnevnte tar liten del i offentlige og offisielle arrangementer. Kronprinsesse Mette-Marit var ved sin manns side.

Kong Harald, Dronning Sonja, Kronprinsesse Mette-Marit, Kronprins Haakon, Prinsesse Märtha Louis og Prinsesse Astrid (Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff)
Den norske kongefamilien ønsker utøverne velkommen (Foto: Simen Løvberg Sound, Det kongelige hoff)

En annen prinsesse som blir stadig mer sjelden, prinsesse Astrid, 90, storesøster til kong Harald, ankom selskapslokalet i rullestol, dyttet av sin niese, Märtha Louise. «For en glede å se dere alle i så velkledde! Du er nesten ugjenkjennelig sammenlignet med hvordan vi vanligvis ser deg»sa kongen av Norge og henvendte seg til utøverne.

(Foto: Simen Løvberg Sound, Det kongelige hoff)
(Foto: Simen Løvberg Sound, Det kongelige hoff)

Les også: Norges kongefamilie venter spent på begynnelsen av vinter-OL i Beijing

De var nøyaktig 86 idrettsutøvere som svarte på invitasjonen fra suverene. I alt, sammen med de andre gjestene og medlemmer av idrettsstaben, var det 144 ved bordet. Dronning Sonja satt ved siden av OL-vinner Johannes Høsflot Klæbo og kong Harald spiste ved siden av Marte Olsbu Røiseland, en tre ganger gull- og to ganger bronsevinner på ski.

(Foto: Simen Løvberg Sound, Det kongelige hoff)

Med 16 gull-, 8 sølv- og 13 bronsemedaljer rangerte Norge først blant de mest suksessrike nasjonene ved siste vinter-OL, foran den russiske olympiske komité, Tyskland og Canada. Norge har knapt 5,5 millioner innbyggere.

(Foto: Simen Løvberg Sound, Det kongelige hoff)

«I år hadde Norge som mål å vinne 32 medaljer. Du ga oss 37. Vi fikk medaljer i hver disiplin vi konkurrerte i. Jeg synes det fortjener applaus»sa kongen i sin tale. «I kveld håper jeg du bare kan slappe av og nyte alt du har oppnådd og være sammen.» Kongen uttrykte også sin frustrasjon over ikke å ha vært i stand til å reise til Kina og over å være fornøyd med å følge bedriftene deres på TV.

bilde avatar

Nicholas Fontaine

Ansvarlig redaktør

Nicolas Fontaine har vært frilans webredaktør siden 2014. Etter å ha vært tekstforfatter og forfatter for en rekke belgiske og franske merker og medier, spesialiserte han seg på royalty-nyheter. Nicolas er nå sjefredaktør for Histoires royales. [email protected]


Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *