Den legendariske skihopperen er død. Han gjorde noe historisk i karrieren, det er et stort tap

Skihopp ser ut til å oppleve en krise med økende popularitet i det siste, men millioner av fans fra land som Polen, Østerrike, Tyskland og Norge følger fortsatt begivenhetene i deres elskede disiplin og venter allerede på neste sesong. Dessverre har vi allerede i år sagt farvel til flere hoppere som har hatt stor betydning for utviklingen av skihopp. For noen uker siden døde skaperen av parallellstilen, sveitseren Andreas Dascher, og nå kommer svært triste nyheter til oss fra Norge: Asgeir Dølplads, som også kan skilte med en prestasjon i karrieren, er død.

Asgeir Dølplads er død. Han skrev historie med bare én forestilling

Norske Asgeir Dølplads var ingen eksepsjonell hopper, men en skjebnens vri gjorde ham til en del av hopphistorien. Han var i perfekt form 1. januar 1953, da den første konkurransen i historien som en del av Four Hills-turneringen fant sted. Nordmannen, da 20 år gammel, vant konkurransen i Garmisch-Partenkirchen og ble den første konkurrenten som vant TCS-konkurransen.

Dølplads presterte også bra i påfølgende konkurranser – i Oberstdorf ble han nummer tre og i Innsbruck nummer to, og det så ut til at han også skulle bli den første vinneren av denne serien. Dessverre, i Bischofshofen tok han bare 7. plass og på slutten av den første fire bakken turneringen tok han tredjeplassen. Det var hans beste øyeblikk i hele karrieren.

Avgangen til Asgeir Dølplads er et slag for hele hoppmiljøet. – Asgeir er en av dem som for alltid preget hopphistorien, som den første skihopperen til å vinne firebakksturneringen. (…) Jeg hadde sjansen til å møte ham flere ganger hjemme hos ham i Rhinen. Jeg hørte alltid med stor glede på at han fortalte om sine opplevelser i og i nærheten av hoppbakker – slik tok Clas Brede Braathen, sportssjef i det norske laget, farvel med avdøde i et intervju med NTB fjernsyn. Asgeir Dølplads døde 8. oktober i en alder av 81 år.

Adam Małysz om Piotr Żyłas gull og ansettelsen av Thomas Thurnbichler

Hvor godt kjenner du til Kamil Stochs karriere?

Spørsmål 1 av 10

Hvor mange olympiske medaljer har Kamil Stoch?

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *