De tre beste oppstartsideene er identifisert i Jelgava – ZZ.lv

Det tredje hackathonet for ungdomsentreprenørskap og kreativitet «Business Night» ble holdt i Jelgava. På 30 timer skapte studentene ti nye forretningsideer og presenterte sine utviklede produkter for eksperter, inkludert forretningsmenn, 30. april, og prøvde å overbevise dem om at ideen deres er den mest originale og mer levedyktige, informerer PR-avdelingen i kommunen om Jelgava.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen.

Årets Business Night-vinner kom på ideen til en elektronisk database med undervisningsmateriell, en app for ungdomsarbeid og en app som gir en person ideer om hva slags måltider hun kan tilberede av matprodukter hjemme ved å tilby oppskrifter. Hvert vinnerlag mottok en pengepremie på 300 euro.

62 ungdommer fra forskjellige skoler i Jelgava og Zemgale deltok på «Business Night», som i team utviklet forretningsideer til et ferdig produkt. Studentene kom opp med ideen om en redigerbar scene plassert på en plattform i vannet, for å produsere gjødsel fra matrester, en elektrisk planlegger-rekvisitt for blinde borgere, en applikasjon der innbyggerne skulle peke ut steder i byen med mye søppel, og andre, samler poeng, samler dem og senere bytter poeng mot verdifulle premier, en mobilapplikasjon som gir informasjon om nærliggende arrangementer med mulighet for kjøp av billetter og mer.

Alle ideer og presentasjoner ble evaluert av juryen – Mairita Pauliņa, leder for entreprenørskapssenteret i Zemgale Planning Region, leder for Institutt for teknologi og kunnskapsoverføring ved Latvian Agricultural University (LLU), professor Sandra Muižniece-Brasava, leder for Jelgava Association of Manufacturers and Traders Imants Kanaška, Andris Upenieks fra SIA “Signum” og Michael Robert Goopy fra “Aquatica Plumbing Europe Ltd”.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen.

Seieren i år ble vunnet av tre ideer som ungdom tror vil gjøre hverdagen enklere for forbrukerne. «IDemic»-teamet, som inkluderte Elizabete Jansone, Eva Estere Tiltiņa fra Jelgava 4th High School, Ralfs Rubenis og Agnese Birova fra Jelgava Technical School, Jūlija Kuptsova fra Sala High School, Magnus Jānis Yefremovs fra State Gymnasium of Jeldolagava Spī database med elektroniske utdanningsdokumenter.

Med andre ord, en persons portefølje – pedagogiske dokumenter, grader, priser, informasjon om arbeidserfaring – ville være tilgjengelig på en organisert måte. Ungdommene foreslo også å utvikle et nytt smartkort der all denne informasjonen kan leses fra takket være en QR-kode, og dette smartkortet kan også oppfylle funksjonene til studentkort, identitetskort og for eksempel fra «3+ » kort. Unge mennesker anslår at det første kortet vil koste 6 euro og at den månedlige avgiften vil være 0,50 euro.

Den store premien på 300 euro ble også mottatt av «Food for Thought»-teamet – Kārlis Birkmanis fra Jelgava State Gymnasium, Ieva Tikhonova, Evelīna Meijere fra Ozolnieki Secondary School, Daniels Aleksejevs fra Jēkabpils Agribusiness College og Helmutsel Vēnical School.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen.

«Vil du spare tid på å vite hva du skal lage til middag fra produkter tilgjengelig hjemme? Bruk applikasjonen der du tar et bilde av produktene du har, applikasjonen vil finne og tilby oppskrifter som inkluderer den spesifikke artikkelen, som indikerer kompleksiteten av matlaging, tiden som kreves», presenterte ungdommene i søknaden. En tilleggsfunksjon, hvis et av de nødvendige produktene ikke er hjemme, indikerer applikasjonen i hvilken nærmeste butikk den for øyeblikket er tilgjengelig med rabatt.

Juryen anerkjente også produktet utviklet av «Grow Me»-teamet (Jānis Bolšteins, Linda Elva Anderson fra Jelgava Spīdola State Gymnasium, Valters Tumens fra Aknīste Secondary School, Amanda Kalva og Darja Andronova fra Sala Secondary School og Arturs Bernāns fra Jēkabpils 2ndary skole) som et produkt med høyt brukspotensial for ungdomsarbeid. Det fungerer nemlig som en bro mellom ungdom og arbeidsgiver.

Ledige stillinger vil bli plassert i søknaden, som ungdom over 16 år kan søke på, hvoretter arbeidsgiveren kan vurdere arbeidet til den gitte ungdommen i henhold til femstjerners systemet. Dessuten, i denne applikasjonen, kan gründere tilby ulike forelesninger til unge mennesker for å skape interesse for det spesifikke forretningsfeltet.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen.

«Motet til unge mennesker gir glede. Det faktum at de ikke er redde for ideene sine, at de er i stand til å jobbe som et team og bevisst oppnå et resultat på så kort tid. Etter min mening er dette arrangementet en flott mulighet for å oppmuntre ungdom til å engasjere seg i næringslivet Her kan de følge et slags minikurs om entreprenørskap, prøve ut hvordan det er å jobbe i team med totalt fremmede, hvordan lage en planvirksomhet, hvordan planlegge økonomi og tiltrekke dem, og andre prosesser. Hvis han ikke blir involvert i virksomheten etter et år eller to, vil det kanskje skje etter fem eller syv år,» sa Paulina.

Jelgava byrådsleder Andris Rāviņš deltok også i presentasjonen av unges ideer. Han innrømmer at dette arrangementet også er svært viktig for byen med tanke på næringsutvikling, fordi det er viktig at den nye generasjonen også skaper verdiøkende produkter og at de når ekspertmarkedet. «Vi må oppmuntre unge mennesker slik at de ikke er redde for å uttrykke ideene sine og implementere dem selv. Jeg tror de største fordelene med dette arrangementet er evnen til å jobbe som et team, så vel som kreativitet, sa A. Rāviņš, og var sikker på at selv om bare tre lag vant priser, var hver av de unge som deltok i «Business Night» » er en vinner fordi det er en uvurderlig opplevelse. Presidenten for byrådet takker Jānis Biseniekas Foundation så vel som forretningsmennene i byen som organiserer og støtter denne begivenheten.

De unge som henvendte seg innrømmet at det var en vanskelig prøvelse, både fysisk og psykisk. De fleste av ungdommene hadde tilbrakt disse 30 timene uten søvn, og det var en stor prøvelse å jobbe i et team med totalt fremmede. Det var også en utfordring å lytte til kritikken og forslagene fra mentoren, en ekte gründer, noe som førte til at lagkameratene selv stilte spørsmål ved ideen deres og så mange ting annerledes, fordi de ikke hadde tenkt på hva mentorene hadde påpekt. Ungdommene er uansett overbevist om at de også vil delta på «Business Night» neste år.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen.

«Business Night» ble arrangert av Jānis Biseniekas Foundation i samarbeid med Zemgale Planning Region. Dette prosjektet gjennomføres med økonomisk støtte fra tilskudd fra Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og Norge. Jelgava forretningsmenn deltar også med finansieringen av premiefondet og arrangementet.

Foto: Jelgava.lv

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *