Britisk militær etterretning: Russland trener kampdelfiner på det annekterte Krim

Britisk militær etterretning sa fredag ​​at Russland trente kampdelfiner på Ukrainas annekterte Krim-halvøy.

Disse handlingene ble iverksatt for å motvirke kreftene i Kiev.

UK Defense Intelligence sa i sin siste rapport om Moskvas fullskala invasjon av Ukraina at den russiske marinen hadde investert tungt i sikkerheten til sin Svartehavsflåtebase i Sevastopol siden i fjor.

– Dette inkluderer minst fire lag med netting og barrierer over havneinnløpet. Mer trente sjøpattedyr har sannsynligvis bidratt til disse sikkerhetstiltakene de siste ukene,» la hun til.

«Bilder viser en nesten dobling av flytende pattedyrinnhegninger i havnen, som mest sannsynlig inneholder delfiner,» sa UK Defense Intelligence.

Ifølge henne er det sannsynlig at delfinene vil bli brukt til å kjempe mot dykkerne i de ukrainske styrkene.

Ifølge rapporten bruker den russiske marinen hvite delfiner og sel til ulike oppdrag i arktiske farvann.

I 2019 dukket en beltehval opp utenfor kysten av Norge, noe som utløste spekulasjoner om at den ble brukt til overvåkingsformål. Forrige måned ble en lignende situasjon registrert utenfor Sverige.

Denne hvalens sele ble sagt å være for et actionkamera og plastspennene var merket «St. Petersburg Gear».

I 2016 forsøkte det russiske forsvarsdepartementet å kjøpe fem delfiner for å gjenopplive sovjettidens bruk av dyr til militære formål.

Under den kalde krigen ble delfiner brukt av både Sovjetunionen og USA for å trene dem til å oppdage ubåter, miner og til å oppdage mistenkelige gjenstander eller mennesker i nærheten av havner og krigsskip.

Viktor Baranec, en pensjonert tidligere sovjetisk oberst, sa til AFP at Moskva til og med hadde trent delfiner til å legge igjen eksplosive enheter på fiendtlige skip.

Han la til at delfinene ble trent til å oppdage forlatte torpedoer og sunkne skip i Svartehavet.

I 2003, etter 11. september-angrepene på New York og Washington, brukte den amerikanske marinen sjøløver utplassert til Bahrain for å hjelpe til med operasjonen Enduring Freedom.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *