Andre sykehusinnleggelse av kong Harald V av Norge på mindre enn fem måneder

Kong Harald V returnerte til Oslo sykehus mandag morgen. Det kongelige hoff kunngjør at den 86 år gamle suverenen lider av en ny infeksjon og vil forbli innlagt på sykehus i flere dager. Hans siste sykehusinnleggelse går tilbake til slutten av desember 2022.

Les også: Kong Harald deltar på vigslingen av den nye biskopen i Bjørgvin

Ny infeksjon av kongen av Norge som krever sykehusinnleggelse

Det blir vanskelig å holde styr på kong Haralds sykehusinnleggelser. Den norske statsoverhodet ble innlagt på Oslo Rikshospital mandag 8. mai 2023, mindre enn et halvt år etter siste innleggelse rett før 2022 års sluttferie. publisert en kort pressemelding der det indikerer at suverenen vil forbli på sykehus i noen dager.

Kong Harald ble innlagt på sykehus mandag 8. mai 2023 etter en infeksjon. Tilstanden hans er stabil (Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff)

Les også: Skandinaviske kongefamilier ved kong Karl IIIs kroningsmottakelse

Retten ønsker også å være betryggende og viser til at kong Harald er i «stabil tilstand». Kongen ville lide av en infeksjon igjen. Hans sykehusinnleggelse i desember 2022 skyldtes allerede en infeksjon som krevde intravenøs behandling. Han ble innlagt på sykehus 19. desember og ble løslatt 21. desember for å tilbringe jul med familien. Den 6. mai 2023 avslo kong Harald invitasjonen fra kong Charles III som ønsket å ha ham ved sin side under hans kroning i Westminster Abbey. Kronprins Haakon representerte sin far i London, sammen med sin kone, kronprinsesse Mette-Marit.

Les også: Kong Harald V av Norge avslutter sin idrettskarriere

Kong Harald sluttet seg til Rikshospitalet

Kong Harald V, 86 år gammel, er den eldste tjenende suverenen på det europeiske kontinentet siden dronning Elizabeth IIs død. Med dårlig helse i en periode meldte Kongehuset mandag at kong Harald er kjørt til Rikshospitalet, hovedsykehuset i Oslo, på grunn av en infeksjon.

Kong Harald er den eldste tjenende europeiske suverenen (Bilde: Histoires Royales)

Les også: Dronning Sonja av Norge avduker «Maman»-skulptur av Louise Bourgeois i Oslo Kongepark

Kong Harald foretok flere sykehusopphold på slutten av 2019 for svimmelhet, også sammenfallende med en periode med overarbeid knyttet til selvmordet til eksmannen til datteren og faren til tre av hans barnebarn. Ari Ben endte sitt liv 1. juledag 2019. Dagene og ukene som fulgte var svært vanskelige for kongefamilien og kongen ble innlagt på sykehus i løpet av januar måned 2020.

I tillegg til å bytte ut den kunstige klaffen med en klaffe laget av biologisk materiale høsten 2020, ble han så i januar 2021 operert i knesenen, en operasjon som legene i utgangspunktet hadde planlagt to uker med rekonvalesens for. Kong Harald ble sykemeldt til april 2021.

Bildeavatar

Nicolas Fontaine

Ansvarlig redaktør

Nicolas Fontaine har vært en uavhengig nettredaktør siden 2014. Etter å ha vært tekstforfatter og forfatter for en rekke belgiske og franske merker og medier, spesialiserte han seg på kongelige nyheter. Nicolas er i dag sjefredaktør for Histoires royales. [email protected]


Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *