🇬🇧 Nkounkou, Fofana, Aiki… et fransk lag veldig farget fra Saint-Etienne!

Denne lørdagen bød på tre kamper for det franske laget med U18 i Maurice Revello-turneringen, de håpefulle i en vennskapskamp i Grenoble mot Mexico og til slutt det franske laget mot Gibraltar. Tilbakemelding på de respektive forestillingene.

Nkounkou etablert!

Ikke innkalt til å begynne med, utnyttet Saint-Etienne flere skader for å tilby seg selv en plass i gruppen som vil spille EM-håpene. Niels Nkounkou ble i går etablert som venstreback i et 4-manns forsvar, og bidro til lagets 1-0-seier mot Mexico i en oppvarmingskamp. Stéphane-spilleren spilte 70 minutter.

Det er i Romania blåbærene skal konkurrere om Euro-håpet. De møter italienerne torsdag 22. juni, deretter Norge søndag 25. juni før de avslutter gruppespillet mot onsdag 28. juni. I konkurranse med trojaneren Yasser Larouci vil Saint-Etienne kunne starte konkurransen i skoene til en holder!

Niels NKOUNKOU fra Frankrike under den internasjonale U21-vennskapskampen mellom Frankrike og Mexico på Stade des Alpes 16. juni 2023 i Grenoble, Frankrike. (Foto: Hugo Pfeiffer/Icon Sport)

Aiki vil ikke løfte tittelen

Den unge Saint-Etienne Ayman Aiki spilte i semifinalen i Maurice Revello internasjonale turnering. Det var mot Mexico Bernard Diomèdes unge lag forsøkte å kvalifisere seg til finalen. Som en påminnelse spiller franskmennene med 2005-generasjonen mens meksikanerne spiller med et U23-lag. For eksempel er den første meksikanske målscoreren en 2001 i går.

Franskmennene holdt unna meksikanerne og var veldig nære å kvalifisere seg til finalen, men det var straffesparkkonkurransen som avgjorde noe annet. Etter en paritetsscore under ordinær tid (2-2), tapte de blå (4-3) i straffesparkkonkurransen. Ayman Aiki tok den tredje straffen og omsatte den. Han startet ikke ved avspark, men gikk inn i det 80ᵉ spilleminuttet og erstattet Bayern München-spilleren Mathys Tel!

Ayman AIKI fra Frankrike under den internasjonale vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland 24. mars 2023 i Clairefontaine, Frankrike. (Foto: Franco Arland/Icon Sport)

Fofana tilbyr henne først

Wesley Fofana, midtforsvareren trent hos ASSE, tilbød sitt første valg for Frankrike-laget i går kveld mot Gibraltar. Holder og spilte hele kampen bidro Chelsea-forsvareren til den vakre seieren til laget hans 3-0. Denne kampen telte for kvalifiseringen til EM 2024.

Didier Deschamps menn skal spille mot Hellas mandag 19. juni før de tar en velfortjent ferie.

Wesley FOFANA fra Frankrike under UEFA EURO 2024-kvalifiseringsrunden mellom Gibraltar og Frankrike på Estadio Algarve 16. juni 2023 i Faro, Portugal. (Foto: Anthony Dibon/Icon Sport)

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *