Xsires leverer unik norsk rød genetikk til Nederland

Norsk Rød Holstein er på vei til å bli den mest lønnsomme og miljøvennlige melkerasen i verden. Xsires gir unik og lønnsom norsk rød genetikk til progressive nederlandske melkebønder.

Med den økende etterspørselen etter norske røde hybrider og genetikk i Nederland, XSires kontinuerlig i fortreffelighet av sine produkter og tjenester på markedet. Siden selskapet er på et oppdrag om å vokse og styrke teamet sitt, forklarer Genos regionale salgssjef, Diego Galli, i denne artikkelen hvordan Xsires og morselskapet, Geno SA, har økt fokuset på å fremme fordelene ved kryssavl. Det handler om å hjelpe melkebønder til å oppnå mer lønnsomme og bærekraftige meieriaktiviteter.

Kan du forklare noe om Xsires?

«Xsires har vært aktiv i meierisektoren i Benelux i 18 år og er posisjonert som pioneren innen kryssing av melkekyr. Med en klar strategi fra starten og utmerket gjennomføring har selskapet vært i stand til å levere lønnsomme resultater gjennom årene og har blitt målestokken for fremtidsrettede melkeprodusenter på jakt etter bedre presterende kyr. Xsires er sterkt forpliktet til å støtte melkebønder og samarbeide med dem for å gjøre deres virksomhet mer lønnsom. Xsires-teamet er dedikert, svært dyktige og lidenskapelig opptatt av melkeproduksjon. Teamet har mye erfaring med å nå ambisiøse mål.

Kan du dele noen tanker om utfordringene med melkeproduksjon i Nederland og de potensielle mulighetene bønder bør utforske fra genetikk for å møte disse utfordringene?

«Melkebønder i Europa står overfor tøffe tider ettersom markedene fortsatt er volatile, produksjonskostnadene stiger og myndigheter krever mer bærekraftige produkter og forretningspraksis.

I Nederland er det også press for å redusere nitrogenutslipp i melkeproduksjon, noe som skaper ytterligere bekymringer og usikkerhet for alle som er involvert i denne sektoren.

Selv om vi vet at usikkerhet ikke hjelper noen virksomhet, ser vi også muligheter i disse vanskelige tidene. Vi skal tilby meieriprodusenter et unikt konsept og produkt som passer godt – og bedre enn konkurrerende produkter – med trender og behov i bransjen.

Kryssning gjør at bøndene kan avle bedre kyr og er en rask måte å oppnå genetisk gevinst

På verdensbasis høster et økende antall kommersielle melkebønder fordelene av kryssing av melkekyr, da det blir sett på som en effektiv måte å øke effektiviteten i melkeproduksjonen. Kryssing gjør at bønder kan avle bedre kyr og er en rask måte å oppnå genetiske gevinster på.

Teksten fortsetter under bildet

Diego Galli er Regional Sales Manager for EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) for GENO SA, avlsorganisasjonen til Norsk Rødt, Norges viktigste melkerase. Samvirkesystemet gir medlemsbønder makt til å påvirke utviklingen av Norges røde avlsprogram. Genos hovedkontor ligger i Hamar, Norge. – Foto: XSires

Kan du fortelle oss om Geno?

«Geno er avlsorganisasjonen for norsk rødt og hvitt storfe, Norges viktigste melkerase. Det er et kooperativ eid av omtrent 8000 melkebønder som har engasjert seg i dyreholdsforskning og utvikling siden 1935.

Et sterkt fokus på kontinuerlig investering i innovasjon, FoU, nye teknologier og bærekraft har alltid vært nøkkelen til vår strategi.

Samvirkesystemet gir medlemsbønder makt til å påvirke utviklingen av Norsk Red Holstein avlsprogram. Helse- og fruktbarhetsegenskaper har vært en del av Genos avlsfokus siden 1970-tallet, noe som gjør Norsk Rød genetikk til den anerkjente lederen for disse egenskapene i flere tiår og fortsatt i dag.

Geno distribuerer Norwegian Red genetics, sammen med sine produkter og løsninger, i over 30 land over hele verden. Geno eier 90 % av Xsires.

Vår visjon er «Avl for et bedre liv», både for dyr og bønder

Norsk Rød genetikk har vist seg – både i offisielle forsøk utført av universiteter/forskningsinstitutter og gjennom kundeuttalelser – å være en utmerket løsning for melkebønder som streber etter å forbedre sin nettofortjeneste og har vist seg å avle opp kyr som lett tilpasser seg enhver type forvaltning.

Vår visjon er «Avl for et bedre liv», både for dyr og bønder. Friske kyr lever bedre enn syke kyr. Meieriprodusenter som ønsker å forbedre sin nettoinntekt og som må forholde seg til kyr som krever mindre individuell pleie, har også et bedre liv enn andre.

I løpet av de siste 15 årene har Geno utvilsomt fortjent en plass i den internasjonale meieriindustrien og som organisasjon er det et flott sted å jobbe.

Blir du vår nye kollega? Søk på stillingen Benelux Country Manager.

Teksten fortsetter under bildet

Norsk Rød Holstein ku i Norge.  - Foto: Els Korsten
Norsk Rød Holstein ku i Norge. – Foto: Els Korsten

Hva er de unike salgsargumentene til NR-genetikk og hva er de viktigste fordelene med kryssing?

«Norwegian Red er unik genetikk og Geno er den eneste leverandøren i verden. Bønder har dratt nytte av krysning i flere tiår. Å tilføre nye gunstige gener til kubesetninger hjelper bøndene med å nå sine mål og utvikle seg genetisk raskere enn å holde dyrene rene. Norwegian Red er utviklet over en periode på over 80 år og har utmerket genetikk å tilby som ikke er tilgjengelig i noen annen rase. Det er et faktum.

De viktigste fordelene melkebønder har opplevd av kryssing:

  • Heterose eller hybrid kraft, krysningsdyr overgår gjennomsnittet av sine foreldreraser
  • Additive effekter av rasekomplementaritet
  • Evne til å bruke et bredere spekter av genetisk materiale
  • Det er det motsatte av innavl.
  • Dyre robusthet
  • Forbedret levetidsproduksjon
  • Bedre genetikk raskere

Med det pågående spørsmålet om miljøvern og klimaendringer fast på agendaen i mange land rundt om i verden, vet vi at vi også er godt plassert. Norsk Rødt produserer meieri genetikk med et bredt avlsfokus som sikrer både bærekraft og klima. Nye og store datafangster utvikles og overvåkes hele tiden for å gjøre den norske røde bestanden enda grønnere og mer bærekraftig.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *