«Wiadomości»s feil fikk seerne til å le. «En hemmelig og ufrivillig inkarnasjon» – Entertainment Wprost

Feilen oppsto under en rapport der programlederen for TVPs «Wiadomości»-program annonserte at prisen på bensin i Polen var den laveste i hele EU.

– Etter flere uker med turbulens på globale markeder, er drivstoff i Polen igjen det billigste i EU – sa Holecka. Hun la til at denne suksessen blant annet skyldes innsatsen til Daniel Obajtek for å fremme sammenslåingen av Orlen med Lotos. – De siste dagene har prisen på den mer populære 95-eren falt med flere titalls øre per liter. Dette er fallet i oljeprisen, styrkingen av den polske zlotyen og sammenslåingen av Orlen med Lotos, understreket hun.

Ble Danmark, Norge og Sveits «hemmelig innlemmet» i EU?

Senere ble Dominik Cierpiołs materiale utgitt for å autentisere fortellingen om den bedre situasjonen i hele EU. Industridata fra e-bensinportalen ble sitert. Redaksjonen til «Wiadomości» sjekket imidlertid ikke om de utvalgte landene tilhørte fellesskapet.

– Gjennomsnittsprisen på 95, beregnet uten Orlens rabatt, er PLN 7,19. Prisen er høyest i Danmark, Norge og Sveits, kunngjorde Cierpioł, og antydet at disse landene tilhører EU.

Folk trengte ikke vente lenge på kommentarer. Det har vært mange sarkastiske innlegg på Twitter. «Det er ikke rart vi kjemper så mye mot EU, siden det i all hemmelighet innlemmet Norge og Sveits mot sin vilje», spøkte internettbrukere.


TwitterLes også:
HBO Max vil forsvinne fra markedet. En ny plattform vil bli opprettet

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *