VM for kvinner. Japan slo Spania for å utfordre Norge i 16-delsfinalen

Vi kjenner plakatene for de to første 16-delsfinalene i dette kvinne-VM: neste lørdag møter Japan – bred vinner av Spania på mandag (4-0) – Norge mens spanjolene møter Sveits.

Av skriver med AFP
31. juli 2023 kl. 10:56 | oppdatert klokken 11:48

Japan knuste Spania (4-0) mandag i Wellington for å ta førsteplassen i gruppe C på bekostning av La Roja, som møter Sveits i 16-delsfinalen i verdenscupen for kvinner. Japanerne, verdensmestere i 2011, møter Norge førstkommende lørdag.

De to utvalgene, som vant sine to første kamper i turneringen, deltok i møtet etter å ha kvalifisert seg, med det eneste målet å komme først.

Til tross for den begrensede innsatsen, sender resultatet en stor advarsel til det ambisiøse Spania, ubeseiret siden februar og som ikke hadde tapt på et slikt gap på ni år.

En leksjon i realisme fra japanerne

Favoritter, lagkameratene til den doble Ballon d’Or Alexia Putellas, innehaver, fikk en leksjon i realisme fra det beste angrepet i konkurransen (11 mål).

Ved pause, den 6e nasjon på FIFA-rankingen hadde nesten tre ganger så mange assists som motstanderne, men sistnevnte ledet 3-0, etter å ha scoret på tre kontringer.

Hinata Miyazawa (12e40e) og Riko Ueki (29e), på et avvist skudd av Irene Paredes, illustrerte den dødelige effektiviteten til japaneren, som overveldet en målløs spanjol i andre omgang. Mina Tanaka, med et vakkert krøllet skudd, avsluttet festivalen på slutten av kampen (82e).

Gruppe C stilling

Første suksess for Zambia

Zambia, som deltok for første gang i sin historie, både menn og kvinner, i et verdenscup, bød på sin første suksess ved å slå Costa Rica (3-1), i Hamilton.

Korrigert av Japan (5-0) og Spania (5-0) og allerede eliminert før møtet, kommer zambierne ut med heder etter å ha scoret sine tre første mål i et verdensmesterskap takket være Lushomo Mweemba (3)e), Barbra Banda (31e) fra straffemerket og Racheal Kundananji (90e+3).

Costa Rica, også allerede eliminert før kampen, reduserte gapet til scoringen av Melissa Herrera (48e), men endte sist med tre tap.