Verdensmester Tobias Foss: «La oss ønske å hedre regnbuetrøyen så godt vi kan»

Verdensmester Tobias Foss: «Vi ønsker å hedre regnbuetrøya så godt vi kan»

Søndag 18. september 2022 kl. 09:27

Vantroen hersker med den splitter nye verdensmesteren Tobias Foss. Omfattende forberedelser kombinert med god form hjalp nordmannen til seier. — Det kunne ikke gått bedre.

«Det føles som en drøm,» sier Foss i en første reaksjon på Eurosport. «Jeg tror ikke på det ennå. Beina var gode. Jeg visste at jeg kom fra Canada i god form, men jeg forventet ikke dette.

Det forble spennende til slutten av temporittet. Det var lenge usikkert hvem som skulle vinne seieren. «Jeg er ikke den mest selvsikre personen. Så jeg trodde det ikke før det var over. Jeg fikk alt tilbake i dag. Det kunne ikke gått bedre. Jeg er veldig fornøyd, det er utrolig.

foto: Cor Vos

Tidskjøringene hadde en tøff kurs for hjulene, med få virkelig flate mil. «Vi hadde ikke mye tid til å slappe av eller bremse. Det går opp og det går ned. Det var veldig teknisk, jeg måtte akselerere i svingene og på de bratteste partiene. På de nedre delene kunne jeg puste,» sa Foss. «Vi satte den godt opp og utførte den perfekt.

Før start turte Foss ikke engang drømme om gullmedalje. «Før tenkte jeg topp ti eller topp fem. Det blir veldig spesielt å ha på seg regnbuetrøyen. Jeg vil hedre ham så godt jeg kan.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *