Tour of Norway: Hayter vinner 2. etappe og fullfører arbeidet til laget sitt, Evenepoel mister ledelsen

Etter 123,8 kilometer mellom Ulvik og Geilo vant briten foran nederlenderen Mike Teunissen (Jumbo-Visma) og norske Tobias Johannessen (Uno-X), den nye lederen. Aaron Van Poucke (Sport Vlaanderen-Baloise) ble nummer 7 og ble første belgiske. Vinner av første etappe på tirsdag, Remco Evenepoel var til stede i ledergruppen, men mistet sin sammenlagte ledertrøye i bonusspillet. Han er nå 3., samtidig som Hayter, ett sekund bak Johannessen.

Ledet av INEOS-Grenadiers-teamet brøt den forblåste pelotonen i flere deler. Det var til slutt en gruppe på rundt tjue løpere som presenterte seg under det røde flagget.

Hayter, 23, var mye raskere enn sine motstandere til å vinne den 14. seieren i sin unge karriere, den fjerde denne sesongen.

Kampen fortsetter torsdag med dronningetappen, en rute på 175,8 km mellom Gol og Stavsro som byr på to stigninger (2. og 1. kategori) før den siste stigningen (12 km med en stigning på opptil 16,8 %) som kan vise seg å bli avgjørende for den endelige seieren

Denne 11. utgaven av Tour of Norway avsluttes søndag i Stavanger, hvor Hayters etterfølger blir kjent. Aldri har en belgier vært på finalepallen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *