tidoblet økning i phishing-forsøk

Den norske banken Sparebank 1 har sett at antallet svindlere som prøver å svindle konfidensiell kundeinformasjon har tidoblet seg den siste uken. Ifølge banken gjelder problemet trolig også andre långivere.

Sparebank 1 SR-Bank sikkerhetsdirektør Marit Sola advarer om at masseangrep er spesielt vanlig i SMS- og Messenger-meldinger, der svindlere sprer falske lenker. Under dekke av å dele premien ber de om kontoinformasjonen din. I slike tilfeller bør du varsle vennen din via en annen kanal enn appen om at kontoen deres har blitt hacket.

Nettkriminelle utgir seg også ofte for å være en bank, politiet, Økokrim, et inkassoselskap, et legekontor, et skattekontor eller lignende. Ofte presenterer de problemet som presserende, for eksempel å forvente betaling i tilfelle en påstått kontofrysing, ber de kundene om å oppgi konfidensiell informasjon som kontonummer, passord eller PIN-kode.

Banken gjør aldri det

– Svindlerne retter seg mot kvinner i en viss alder, hvor tilliten til institusjoner som politiet eller andre offentlige instanser trolig er litt høyere, legger Sola til i et intervju med Børsen. – Det er veldig viktig å huske at verken banken eller noen med ærlige hensikter vil be om slik informasjon. Vi sender heller ikke meldinger som inneholder lenker som kunden inviteres til å klikke på uten varsel – understreker han.

Kilde: Borsen

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *