The Return of Leaders: Growing as a Leader in Norway :: Dienas Bizness

«Jeg ville bare være hjemme,» sa Antra Bula om hennes beslutning om å forlate jobben i det internasjonale selskapet Rolls-Royce Marine i Norge for å returnere til Latvia med familien.

For ni år siden pakket Antra sekken for å bo hos sin elskede, opprinnelig fra Norge. Hun planla på ingen måte å bli husmor der, men begynte aktivt å lære norsk språk for å integrere seg i samfunnet og språkbarrieren ville ikke hindre henne i å finne en jobb som tilsvarer deres opplæring og tidligere yrkeserfaring. «Det var vanskelig å finne jobb. Jeg bor på vestkysten av Norge, på en liten øy som heter Ulsteinvik, hvor det er langt færre jobber enn i Oslo. Jeg sendte ut CV-en min i rundt ett år, men jeg fikk aldri svar. Jeg konkluderte med at nordmennene nok ikke forsto for- og etternavnet mitt, så de avslo søknaden min», minnes Antra.

Besøk

Antra bestemte seg for at hun skulle endre taktikk i jobbsøkingen: hun skulle selv gå til bedrifter og bevise at hun er kompetent, kommunikativ og en passende kandidat for de ledige jobbene. Jobbsøkingstaktikken hans lyktes på første forsøk. «Jeg dro for å snakke med Rolls-Royce Marine. Jeg møtte opp og fikk beskjed om at jeg i tillegg til de andre kvalifikasjonene som kreves for stillingen, snakket engelsk og norsk flytende. Jeg ble ansatt som sekretær for økonomiavdelingen, sier Antra. Hun jobbet i dette selskapet i fem år, hvor karrierestigen bare klatret opp, og raskere enn Antra forventet. Jeg var til rett tid og på rett sted . Jeg gikk fra sekretær til leder for teamet mitt. Det britiske selskapet Rolls-Royce Marine produserer utstyr til skip og oljeplattformer. På den tiden ble det etablert et servicesenter, arbeid ble overtatt ved fabrikkene til konsernet i andre land,» fortsetter hun. I fire år ledet Antra leverandørreskontroavdelingen i Rolls -Royce Marine. selskapet hadde bestemt seg for å automatisere denne prosessen, slik at det ble så lite manuell inngripen som mulig – Profesjonelt sett var jeg heldig som fikk se noe slikt, å være tilstede i endringsprosessen. Ikke alle bedrifter har råd til slike programmer og tilpasser driften til deres behov. Mitt ansvar var utviklingen av dette programmet, tilpasningen og forbedringen av prosessene, ledelsen av teamet, forklarer Antra.

Nå jobber hun Statoil Fuel & Retail Business Center.

Hele artikkelen Vokser som leder i Norge lest i avisen 17. juni Daglige aktiviteter.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *