Svor. På sykkel drar disse to vennene til Norge

Jean-Marc Berthod er tidligere direktør for Spar Saint-Lupicin. Silvain Baroudel, 31, er bedriftsleder i Luxembourg

Hvordan kom du på denne ideen til et sykkeleventyr?

Jean-Marc Berthod: «Jeg har alltid likt smaken av innsats, sport, fjellene, ski og selvfølgelig sykling. Dette prosjektet har vært i tankene mine en stund nå fordi sønnen min Charly har bodd i Norge i åtte år og jeg hadde lovet meg selv å ta turen på sykkel! Men det er komplisert å forberede seg godt når man utfører en svært krevende yrkesaktivitet. Pensjonist siden begynnelsen av året, jeg trodde det var nå eller aldri! På den annen side, i dag må jeg ta en liten omvei via Tsjekkia fordi Lucas, min andre sønn, jobber i Pisek, sør for Praha! Men det er ikke for å mishage meg, snarere tvert imot! »

Sylvain Baroudel: «Jeg kunne ikke anstendig la min barndomsvenn gå alene på dette farefulle eventyret. Jeg liker selvfølgelig utfordringen fordi det er et ekstraordinært øyeblikk vi skal oppleve sammen, og jeg gleder meg til å dra! »

Hvordan forberedte du deg?

Jean-Marc Berthod: «Mentalt var vi klare så snart avgjørelsen vår ble tatt. Fysisk har vi forberedt oss på syklene i flere måneder, med fem til seks ukentlige utflukter. Vi har også konsultert fora og folk som allerede har gjort denne typen sykkeltur: disse forskjellige opplevelsene er virkelig verdifulle og har hjulpet oss mye! »

Hvilken type sykkel vil du bruke og hvordan vil du bli innkvartert?

«Vi kjøpte spesifikke langdistansesykler. De er utstyrt med 5 vesker, inkludert en på styret. Ettersom vi vil være i fullstendig autonomi, med telt, komfyrer og mat, vil vi ha 13 kg last per sykkel! Vi testet og det burde gjøre det! »

Hvor lenge har du planlagt å fullføre ekspedisjonen?

«På Strava, en spesifikk programvare, definerte vi ruten vår i fem hovedetapper: Jura-Sedlice (Tsjekkia, 908 km), Sedlice-krysser Tyskland (905 km, krysser Danmark (230 km), krysser Sverige til Oslo (660 km). ) og til slutt Oslo-Grimstadt (380 km). Vi planlegger å tilbakelegge gjennomsnittlig 80 km per dag for å ankomme rundt slutten av august: det blir omtrent halvannen måned med tråkk.»

Facebook: Jura/Tsjekkia/Norge sykkeltur

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *