Svenske hockeyspillere beseirer Tsjekkia; Sveits knuser Danmark

Sverige slo Tsjekkia i undergruppe B i Tammerfors med resultatet 5:3 (1:1, 3:1, 1:1).

Med et kraftig skudd fra midten av feltet førte Davids Krejci tsjekkerne foran i det syvende minuttet, men 36 sekunder før slutt av første omgang var Rasmus Asplunds like foran mål – 1:1.

I første halvdel av andre periode, på seks minutter, ble stillingen 4:1 i det svenske landslagets favør. Først, uten å stoppe pucken, skjøt Emils Bemström med presisjon fra innkastsirkelen, senere slo Matias Brome tsjekkerne med et håndleddsskudd, og til slutt brukte Asplunds et solotrekk mot keeper.

Karel Vejmelk ble erstattet av Marek Langhammer, ubeseiret i andre omgang. To og et halvt minutt før pause slo Tomāš Kundrāteks, uten å stoppe pucken, et nøyaktig skudd av flertallet – 2:4.

I det femte minuttet av tredje periode avsluttet Anton Bengtsson en kjapp kontring med et blinkskudd, og et halvt minutt senere sendte Matej Blumel pucken i et tomt hjørne av målet, Magnus Hellbery n klarte ikke å bevege seg i mål.

Det har allerede blitt rapportert at Norge før det slo Storbritannia med resultatet 4: 3 (1: 0, 2: 0, 0: 3, 0: 0, 1: 0) i straffekonkurransen, og USA med resultatet 3:2 (0:1 , 1:1, 1:0, 1:0) slo Østerrike på overtid. Latvias neste kamp er berammet til mandag mot Norge.

I undergruppe B leder Finland og Sverige med seks poeng på to kamper, USA er tredje med fem poeng, Tsjekkia har tre poeng, Norge har to poeng på to kamper, Storbritannia og Østerrike har ett poeng, men Latvia har ingen poeng i to kamper.

I mellomtiden slo Sveits Danmark 6-0 (1-0, 4-0, 1-0) i gruppe A i Helsingfors.

Danskene kunne bare motstå farten til Sveits i første omgang, som de tapte 0-1, Fabris Herzogs sitt mål. I andre periode, blant målene som ble scoret av Timo Maier og Filip Kurashev i flertall, scoret Piuss Zaters og Janis Mozers. I tredje runde ble nok et flertall oppnådd av Deniss Malgins – 6:0.

Leonardo Genoni gjorde 19 redninger for Sveits, mens Malgin avsluttet med fire assist.

I dagens første kamp slo Canada Italia 6-1 (1-1, 3-0, 2-0) i undergruppe A-duellen, og i den andre kampen vant Frankrike 2-1 (0-1) , 2 -0, 0-0) Kasakhstan.

I denne gruppen har Sveits og Canada seks poeng på to kamper, tre poeng er tatt av Danmark, Frankrike, Tyskland og Slovakia. Kasakhstan og Italia er uten poeng, med to kamper bak seg.

Etter Russlands invasjon av Ukraina suspenderte Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske landslag og klubber fra IIHF-konkurranser. I stedet for Russland og Hviterussland vil Frankrike og Østerrike, som var de topprangerte lagene fra land som ikke skulle spille i toppdivisjonen, spille.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakeste lagene i turneringen forlater den sterkeste divisjonen, i motsetning til i fjor.og neste år Slovenia og Ungarn for å være blant de 16 beste i stedet.

Verdensmesterskapet 2022 finner sted i Finland fra 13. til 29. mai.