Stemningen i sportsskriving. boikott smart

Tre dager før et upustende Qatar – Ecuador ved åpningen av verdensmesterskapet, kan du fortsatt nøle med å bøye deg under det folkelige presset som ber deg boikotte den mest populære og mest forurensende begivenheten på planeten i denne slutten av året – hva gjør denne Qatar – Ecuador pustende, CQFD. Til slutt, den mest forurensende etter… Black Friday neste fredag, men det, ingen spørsmål om å boikotte det, ikke sant.

Kanskje du også allerede er full av all hypen og all publisiteten som omgir dette anakronistiske verdensmesterskapet? «Men du kommer ikke til å se verdensmesterskapet i Qatar, allikevel», får noen mennesker til å føle skyld. «Ikke gå glipp av noe fra verdensmesterskapet takket være din nye billige og fremfor alt ikke-kansellerbare pakke», andre lurer deg.

Kort sagt, mellom de hvite gjessene og gribbene føler du at du blir tatt for … en due. Spesielt siden merkelig nok, i hvert fall i Frankrike, ofte oppfordres til boikott av folk som uansett ikke ville følge fotball i normale tider, og for hvem sporten har kommet ned til to timers tortur per uke. på ungdomsskolen og deretter på videregående.

Så hvis du også er lei av å måtte kurre for å hoppe bedre, hvis du også er lei av å bli fortalt hva du skal gjøre eller hva du skal tenke på, hvis du også vil se en kamp av Frankrike-laget i det stille, gjør som vi gjør: se… hånd.

Denne fredag ​​kveld klokken 20.30 møter spillerne til det franske laget Norge i semifinalen i EM i Slovenia. For fotballmonomane, heldigvis stadig mer sjeldne, bør det bemerkes at de vil se minst like mye engasjement, opptog, kamp, ​​raseri, lidenskap og… mange flere mål enn under Frankrike – Australia tirsdag. neste i Qatar.

Vit også at når du debriefer denne kampen over en øl, trenger du ikke å rettferdiggjøre et katastrofalt og… uforsvarlig karbonavtrykk, og heller ikke støtte et regime som ignorerer menneskerettigheter generelt og kvinner spesielt. Til slutt, vit at det er to Alsace i dette laget, Cléopatre Darleux og Laura Flippes, to flere enn i Blues i verdenscupen. Så hvis du allerede boikotter, boikott smart og pass på hånden!

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *