Spare på gass? «Ikke velg en vedovn» – Kassa

01-09-2022

2 minutters lesetid

50419 visninger

Vil du konkurrere med høye gasspriser? I dette tilfellet må du ikke kjøpe en elektrisk komfyr eller vedovn. Dette kan bli kostbart, ifølge Milieu Centraal.

Ettersom gassprisene skyter i været, øker etterspørselen etter vedovner. Bransjen opplever en økning på 30 %. Informasjonsorganisasjonen Milieu Centraal advarer forbrukere om å tenke seg godt om før man gjør en slik endring.

«Mye av varmen flyr opp i skorsteinen,» ifølge energiekspert Marlon Mintjes fra Milieu Centraal. «For å få like mye varme fra en peisovn betaler du nesten halvannen gang mer enn for den varmen fra sentralvarmekjelen».

I tillegg, ifølge stiftelsen, er vedovner dårlig for helsen din på grunn av frigjøring av skadelige stoffer under forbrenning.

Elektrisk oppvarming også dyrt på grunn av strømprisene

Elektriske varmeovner er heller ingen god idé hvis du vil spare penger, ifølge Milieu Centraal. «I likhet med prisen på gass har strømprisen steget betraktelig i det siste. Og elvarmeren er en skikkelig energisluker. Med en slik varmeovn bruker du dobbelt så mye penger for samme mengde varme som for varme fra et kraftverk. .» kjele oppvarming. gass.»

For folk som genererer sin egen strøm med solcellepaneler, er det bare billigere å bruke elektriske varmeovner i stedet for sentralvarmekjelen hvis de genererer mer strøm enn de forbruker, sier Mintjes.

Tips: oppvarming økonomisk med sentralvarme

Ifølge Milieu Centraal bør de som ønsker å holde energiregningen så lav som mulig prøve å varme opp boligen så økonomisk som mulig med en sentralvarmekjele.

Slå for eksempel på varmen kun i rommene du er i, hold dørene lukket i huset, og still termostaten på maks 19 grader. Bedre boligisolasjon hjelper selvsagt også og en varmepumpe kan også spare energi, men ikke alle har tilgang til disse alternativene.

Råd til hjemmearbeidere

Til slutt tilbyr Milieu Centraal også råd til hjemmearbeidere. En økonomisk måte å holde seg varm mens du sitter ved et skrivebord er å bruke et lite elektrisk teppe i kontorstolen. Du kan også feste et infrarødt panel til taket, veggen eller under skrivebordet. På denne måten slipper du å holde hele rommet på riktig temperatur.

kilde: Sentralmiljø / ANP

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *