Sett fra Norge #407: Tiril Eckhoff snakker om Julia Simon | Nordic Mag | #1 Skiskyting

Julia Simon-saken kommer til Norge

Du gikk garantert ikke glipp av: Julia Simon-saken skapte en del oppsikt i sportsmediene for to uker siden. Det var derfor uunngåelig at hennes utenlandske hovedkonkurrenter, de norske, ble spurt om historien.

Dette er tilfellet Tiril Eckhoff som gikk med på å svare TV2. Den unge pensjonisten ble gjort oppmerksom på anklagene mot verdens nr. 1 i skiskyting, og uttrykte sin vantro. «Det er en veldig spesiell sak, stemningen må være merkelig i gruppen, kommenterer hun. Med to utøvere som konkurrerer som dette, burde det ikke hjelpe på lagstemningen. » På den andre siden, Eckhoff avstår fra å ta parti. «Denne saken virker for meg veldig fantasifull og helt utrolig, Jeg håper det er falske nyheter»fortsetter nordmannen som håper at det hele bare var en misforståelse.

Julia Simon (FRA), Tiril Eckhoff (NOR) – Manzoni/NordicFocus

Den norske skiskytteren avslutter med å rette fingeren mot media. «Det er vondt å se en slik situasjon mellom lagkamerater og Jeg synes det er veldig merkelig at media bestemte seg for å publisere alt som dette.», hun sier. Et valg som tas daglig Teamet og som hadde antent nettet i begynnelsen av juli.


Johannes Hoesflot Klæbo, headliner fortsatt Olympiatoppen til tross for at han sluttet fra landslaget

Kommer ut av landslaget i langrenn, Johannes Høsflot Klæbo stengte dørene til Olympiatoppen treningssentre, knyttet til Norges forbund. Likevel, på Trondheim sentrum dukker han alltid opp som headlineret bilde av ham som dekker fasaden sammen med Jørgen Graabak, en annen kjent langrennsløper fra Trondheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Det er artig at de la denne plakaten, kommenterer Klæbo i kolonnene til GV. Det er kult også, og jeg håper de ikke tar det ned, det er en ære å fremstå slik i min hjemby selv om jeg ikke kan trene lenger. »

Johannes Hoesflot Klaebo, Skiskyting, langrenn, langrenn, kombinert, skihopp, spesialhopp, nordicmag, Nordic Mag, nordisk mag skiskyting, skiskyting 2023, langrenn, skiskytingsmagasin
Johannes Hoesflot Klaebo (NOR) – Modica/NordicFocus

Olympiatoppen presiserte på sin side at denne plakaten tilhørte selskapet Trondheim Idrettsklinikk bestående av fysioterapeuter, fysiske trenere og ernæringskonsulenter. Men så, hvorfor ser vi tydelig Olympiatoppen-logoen nederst til venstre?

Langt fra å bære nag, hevder Klæbo hele tiden å ha visst at han ikke lenger ville være velkommen der og derfor skaffet han seg blant annet en spesiell treningsmatte. «Å ikke lenger slippe inn på Olympiatoppen hindrer meg ikke i å trene som jeg vil og som jeg må da kan vi ikke si at det plager meg”, avslutter gründeren.


Emil Iversen har fått en ny alliert

Etter to kompliserte vintre, Emil Iversen søker etter svar : hvorfor reagerer ikke kroppen hans riktig på trening lenger? Hvordan komme tilbake i form? Etter å ha forlatt landslaget omgav nordmannen seg med eksperter og bl.aen lege… Som allerede hadde hjulpet Petter Northug Jr. med å bli kongen av disiplinen.

Han jobbet derfor tett med Are Loset de siste månedene, og han rådet ham til det få bihuleoperasjon. «Jeg tror at dette faktisk kan være løsningen og Jeg er glad han kom på det for ingen trodde noen gang at det kunne være et luftveisproblem, sier Iversen Til GV. Verken jeg eller de forskjellige trenerne mine som noen tar opp dette, det er greit da det kan være min sjanse. »

Artikkelen fortsetter under annonsen

Emil Iversen, Sognefjellet, skiskyting, langrenn, langrenn, kombinert, skihopp, spesialhopp, nordicmag, Nordic Mag, nordic mag skiathlon, skiskyting 2022, langrenn, skiskyttermagasin
Emil Iversen (NOR) – Norges Skiforbund

Operert i april har nordmannen allerede kommet seg godt og kan spore trening på 100 %. «Og jeg tror det virkelig ble spilt der og ikke i hodet mitt som mange trodde, legger gründeren til. Jeg er mye mer trygg på neste sesong. » Are Løset vil jobbe videre med Iversen neste vinter.


Idrettsgymnas: trening på menstruasjonssykluser

Mer og mer innser vi i idretten det menstruasjonssykluser påvirker prestasjonen til kvinnelige idrettsutøvere sterkt. På et norsk idrettsgymnas i Sør-Norge ble det derfor satt i gang et prosjekt av langrennstrenere for å forstå nøyaktig hvordan idrettskvinner kan bli påvirket av syklusene deres. En studie som allerede har gitt mange resultater som utøvere og trenere kan basere seg på.

Amalie Kofoed-Steen17 år og toppidrettsutøver, deltok i denne studien og bekrefter til TV2 at dette prosjektet har vært veldig lærerikt. «Vi var virkelig i stand til å jobbe med hvordan vi skulle tilpasse treningen vår til syklusen vårforstå hvorfor noen økter er mer slitsomme enn andre, det hjelper oss mye.» forklarer hun.

Treneren hans, Anikken Gjerde Alnæs, selv måtte håndtere menstruasjonssmerter og en syklus som i stor grad påvirket prestasjonen hennes. Overbevist om at vi må snakke mer om det og jobbe med alle implikasjoner det kan ha, er hun en av personene bak prosjektet i denne norske videregående skolen. «Det lønner seg alltid å kjenne kroppen sin, både i idrett og i hverdagenmener Alnæs. Problemet er at vi ikke snakker nok om det og det er viktig at idrettsutøvere fra videregående vet at de ikke er de eneste som føler disse smertene, for å bli påvirket i ytelsen av syklusen. »

Anikken Gjerde Alnæs, Skiskyting, langrenn, langrenn, kombinert, skihopp, spesialhopp, nordicmag, Nordic Mag, nordic mag skiathlon, skiskyting 2022, langrenn, skiskyttermagasin
Anikken Gjerde Alnaes (NOR) – Dorte Finstad

Med leger har skolen derfor jobbet med alle sine idrettskvinner på høyt nivå slik at de lærer det bli bedre kjent med kroppene deres og dermed nyte mer trening samtidig som de potensielt lar dem prestere lenger på høyeste nivå. – Og vi har veldig gode resultater, elevene kjenner hverandre bedre, vet når de trenger mer eller mindre hvile og de kan tilpasse treningen, fortsetter trener Alnæs. Det vil også tillate oss å jobbe med mannlige trenere som, etter ikke å ha gjennomgått dette, kan ha vanskeligheter med å fatte dette. »

Mens unge idrettsutøvere erkjenner at de ikke alltid kan følge syklusene sine 100 %, er de alle enige om at det hjelper dem. Det er grunn til å håpe at dette vil bli mer demokratisk i idretten på høyt nivå og dermed gi flere sjanser til alle idrettsutøvere, også de funksjonshemmede hver måned av menstruasjonssmerter.

Artikkelen fortsetter under annonsen


De siste fem nyhetene

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *