Sett fra Norge #377: Nordmenn versus russere | Nordic Mag | #1 Skiskyting

Nordmennene mot russernes retur

FIS vurderer seriøst å reintegrere russere og hviterussere i verdenscupen i vinter. Uakseptabelt og utenkelig for nordmenn. For IOC, ifølge en norsk representant, Kristin Kloster Aasen, er det samme. «Jeg vet at Michel Vion sier at han har diskusjoner med IOC, men jeg er ikke klar over detsier hun til GV. I september bestemte vi oss for å konsultere forbundene, idrettsutøvernes kommisjoner og de nasjonale olympiske komiteene for å bedømme spørsmålet og ingenting tydet på at vår beslutning om å ekskludere Russland og Hviterussland ville endre seg. »

Alexander Bolshunov (RUS) – Modica/NordicFocus

På norsk side forstår vi ikke hvordan Michel Vion, president i FIS, kan tenke seg å la Russland komme tilbake når de gjentok ønsket om å fortsette krigen. — Det er uforståelig, sier Clas Brede Bråthen, leder for det norske hoppet. Jeg håper noen kan stoppe ham fra å gå etter denne ideen. Vi ønsker ikke å ignorere folkene som lider og dør på grunn av russerne. Det er ingen argumenter for at russerne skal komme tilbake. »

I den norske regjeringen snakker representantene også om en svært dårlig idé vel vitende om at den russiske krigsinnsatsen opprettholdes og til og med intensiveres. Media, som NRK og TV2 engasjerte seg derfor. I en artikkel skriver Soleng Skinstad, langrennsekspert for TV2sier han er skuffet over FIS og Michel Vion og anbefaler de å sette seg inn i situasjonen i Ukraina dersom de ikke mener det er alvorlig nok til å opprettholde utestengelsen av russerne fra VM.

Michel Vion, FIS
Michel Vion (FRA) – FIS

De NRK og Jan Petter Saltvedt, dem, er rasende over at sikkerheten og velværet til russiske idrettsutøvere ser ut til å ha forrang fremfor ukrainske idrettsutøvere, hvorav mange dro for å kjempe for landet sitt. Sportsjournalisten ønsker til og med, ved en reintegrering av russere og hviterussere, at Norge trekker seg fra VM.

Avgjørelsen vil helt sikkert bli tatt 22. oktober, dagen for FIS-kongressen.


Olympiatoppen får ikke sitt nye senter

Olympiatoppen drømte om et nytt idrettssenter på høyt nivå med blant annet friidretts- og fotballbaner og ishockeybane. Et millionprosjekt som til slutt ikke vil se dagens lys.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har Norsk toppflysenter avslørt at Plan- og bygningsetaten har avslo byggetillatelsen. – Det er et knusende nederlag for Olympiatoppen, sier kommentatoren NRK Jan Petter Saltvedt. – Vi er skuffet over dette avslaget, kommenterer Tore Øvrebøsportssjef i Olympiatoppen. Vi vil se nøye på årsakene til dette avslaget for å forstå. » Og tilpasse prosjektet deres? Dette ville være fullt mulig siden prosjektet allerede hadde blitt modifisert flere ganger for best mulig å møte alle kravene til denne konstruksjonen.

Årsakene til dette avslaget vil imidlertid være enkle: størrelsen på senteret og byggestedet ville ikke være egnet. Også de lokale klubbene mener at dette prosjektet ikke går i riktig retning pga feltene ville være mindre og ville derfor frata barn og juniorer plass til å trene.

Det sørger Øvrebø og Olympiatoppen på sin side forde har full støtte fra idrettsdepartementet, både fra regjeringen og opposisjonen. Prosjektet kunne derfor fortsatt se dagens lys i årene som kommer dersom det ble riktig revidert.


Klæbo skal ikke til Molde

Denne uka, det norske sprintlandslaget møtes i Molde for et nytt kurs. Men igjen, Johannes Høsflot Klæbo blir fraværende. Arild Monsentreneren hans, bekreftet denne helgen på daglig basis GV. – Vi har bestemt oss etter gjensidig avtale med Johannes og fysioterapeuten vår, Øyvind, sier Monsen. I stedet gikk han til prøver på mandag for å sjekke at han er frisk etter skaden og for å se hvilken treningsbelastning han tåler. »

Hvis Monsen lenge hadde håpet at hingsten hans skulle være med på laget kl form, foretrakk de å logisk sett sette bedring først. Langrennsløperen skal likevel snart kunne gjenoppta treningen på 100 % av kapasiteten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olaf Tufte konverterer

Olaf Tufte er en norsk rolegende. Dobbel olympisk mester, dobbel verdensmester, rekorden hans er imponerende. Etter 30 år på høyeste nivå, og som 46-åring, trakk han seg ved slutten av Tokyo-OL… For konvertere til langrenn ! Et helt originalt valg som ikke unnlot å overraske.

«Jeg er fortsatt ung, smiler han ved mikrofonen til TV2. Ski, spesielt langrenn, har alltid fascinert meg, og jeg er nysgjerrig på å oppdage dette miljøet.»sa han på en pressekonferanse der han kunngjorde dethan ble med i Kaffebryggeriet-laget. Målet hans? Ha det gøy, oppdag disiplinen på profesjonelt nivå, og hvorfor ikke hjelpe unge mennesker takket være hans erfaring fra idrett på høyt nivå. «Vi er nysgjerrige på å se hva han kan gi oss,» sier manageren for det nye laget.

Tufte er fortsatt ingen nybegynner. Han ble allerede nummer 43 i Vasaloppet i 2007 og deltatt i flere langdistanseløp. Sesongen hans starter 10. desember i Østerrike, i Bad Gastein, med en samling av laget hans.


Svindal betror

For en gangs skyld er vi interessert i nyheter om alpint. Aksel Lund Svindalden kjente norske skiløperen, avslørte i et Instagram-innlegg fredag ​​atHan ble operert for testikkelkreft.

Nordmannen ønsket å åpne opp om denne sykdommen, som fortsatt ofte blir ignorert eller usynlig. «Visste du at testikkelkreft er mest vanlig hos menn under 50 år og mange under 20 år er rammet? Jeg visste ikke noe om det, men nå vet jeg det, sa han på Instagram. Jeg vet også at menn synes det er vanskelig å snakke om helsen sin når det er takket være dette man kan bli frelst. »

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å bruke idrettsstemmen til å snakke om sykdommer eller helseproblemer er nå vanlig i Norge, som vi har sett med Maren Lundby og hennes vektproblemer. En måte å bruke beryktet til gode formål for å la så mange mennesker som mulig bli behandlet.


De siste fem nyhetene

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *