Sensasjonen skjedde ikke – tsjekkiske hockeyspillere kom tilbake fra 0:2 og slo Latvias neste motstander, Slovenia; Sverige rev Ungarn fra hverandre

I det åttende minuttet av kampen sørget Miha Verličs for 1-0 for slovenerne, fire minutter senere doblet Jan Urbas fordelen i flertall. Tsjekkerne scoret det første målet bare to minutter før slutten av andre periode, da Kubalik scoret flertallet.

I første halvdel av tredje periode, med en forskjell på 73 sekunder, scoret Kubalik og Roman Červenka for tsjekkerne, men i det 52. minutt styrket Michal Kempny ledelsen. To minutter før slutt på ordinær tid sendte Kubalik pucken i et tomt mål og fullførte sitt «hattrick», men minuttet senere sørget Jakub Fleck for 6:2.

Kubalik, som scoret tre mål, hadde fire poeng i denne kampen, mens Kempny hadde tre.

Slovenia møter Latvia fredag ​​klokken 16.20.

Canada ligger på førsteplass i undergruppen med 11 poeng på fire kamper, Tsjekkia ti poeng på fire kamper, Sveits på tredjeplass med ni poeng på tre kamper og Latvia på fjerde plass med fem poeng på fire kamper. Slovakia og Norge ligger bak hjemmelaget med fire poeng på tre og fire kamper, Kasakhstan har to poeng på fire kamper og Slovenia har ingen poeng på fire kamper.

I mellomtiden slo Sverige Ungarn 7-1 (3-1, 3-0, 1-0) i Tammerfors.

Jakob de la Rose skilte seg ut for det svenske landslaget med to mål, Lukas Raimonds scoret ett mål og to målgivende pasninger, og Henrik Tommernes gjorde fire målgivende. Roland Kish scoret det eneste målet for det ungarske landslaget.

I undergruppe A leder USA med 12 poeng på fire kamper, Sverige med 11 poeng på fire kamper, Danmark med åtte poeng på tre kamper og Finland med sju. Frankrike har fire poeng på fire kamper, Ungarn har to poeng på fire kamper , Østerrike har ett poeng på fire kamper og Tyskland er tomt etter tre kamper.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene fra begge grupper rykker ut av den sterkere divisjonen og neste år vil Polen og Storbritannia være blant de 16 første.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å slå Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, varer frem til 28. mai.