SAS-piloter annonserte startdatoen for streiken

En streik som involverer rundt 1000 SAS-piloter skal starte 29. juni, ifølge en andre streikemelding utstedt av pilotenes fagforening onsdag.

En andre treffadvarsel er vanlig etter det første treffet. Pilotene ga den første advarselen i forrige uke.

Selv om det andre varselet allerede er gitt, er det fortsatt uklart om den planlagte streiken faktisk vil finne sted. Det er faktisk fortsatt mulig at pilotene vil komme til enighet med SAS før den planlagte streikedatoen.

Hvis streiken går som planlagt, betyr det at de norske, svenske og danske pilotene vil streike samtidig. Pilotene i de tre nordiske landene tilhører separate fagforeninger, men de koordinerer den planlagte streikeaksjonen seg imellom.

Den danske pilotens fagforening, Dansk Pilotforening, sendte ut et streikevarsel i forrige uke. Den danske fagforeningen tilhører SAS Pilots Group, som representerer danske, norske og svenske piloter.

Også flypiloter i Sverige og Norge har sendt ut streikevarsler. Disse advarslene er på linje med den danske varslingen.

Tariffavtalen, som fastsetter lønns- og arbeidsvilkår for piloter, gikk ut i april. Pilotene jobber for tiden under vilkårene i den utløpte avtalen.

Utløpet av tariffavtalen innebærer imidlertid også at pilotene ikke lenger er bundet av løftet om ikke å streike. Derfor kan de lovlig streike dersom det gis to ukers varsel.

Opprettelsen av to SAS-datterselskaper, SAS Connect og SAS Link, ville ha skapt visse hindringer i forhandlingene om den nye tariffavtalen.

Denne uken er det møter mellom de ulike landene under tilsyn av den svenske tariffmyndigheten.

Det er uenigheter mellom de to sidene i forhandlingene, ettersom SAS-ledelsen forsøker å implementere en gjenopprettingsplan for de gjeldstyngede flyselskapene.

SAS flyselskaper har som mål å skaffe kapital ved å selge aksjer, de har også utarbeidet en kostnadsreduksjonsplan,

Drevet av lokalt. god

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

SAS-piloter annonserte startdatoen for streiken

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *