Prinsesse Amalia i Norge for sin første offisielle reise

Prinsesse Amalia tar sin første offisielle tur som prinsesse av oransje på fredag. Hun trenger ikke gjøre det på egenhånd ennå, for kong Willem-Alexander og dronning Máxima er også på besøk i Norge. Der skal de delta på en gallamiddag til ære for den norske prinsesse Ingrid Alexandras attende år, på Slottet i Oslo.

Turen til Norge er den andre offisielle seremonien for prinsesse Amalia, som fylte 18 år i desember. Dagen etter bursdagen hennes presenterte faren, kong Willem-Alexander, henne for statsrådet: hennes første offisielle opptreden som prinsesse.

Foruten den nederlandske delegasjonen, vil også en stor del av de europeiske kongehusene være til stede fredag. Prinsesse Elisabeth av Belgia reiser for eksempel sammen med moren Mathilde. For Sverige kommer kronprinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel med barna Estelle og Oscar, og arvelig storhertug Guillaume, kona Stéphanie og sønnen Charles (2) kommer på vegne av Luxembourg. Danske kronprins Frederik og hans kone Mary er også til stede. Både Victoria og Frederik er faddere til den norske prinsessen. Kongen av Spania Felipe, også gudfar til Ingrid Alexandra, kommer alene.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *