På diskusjonsfestivalen «Būtent!» er det kjente foredragsholdere fra Litauen og utlandet

26. august Festivaldebatten «Akkurat!» vil begynne. Kjente litauiske og utenlandske foredragsholdere vil delta i debattene til årets festival i Birštonas, og diskutere de mest relevante politiske og sosiale spørsmålene. Som ekspertene som taler på festivalen sier, i Biršton kan du forvente skarpe ideer og livlige diskusjoner om temaer som bør være i tankene til alle.

Fremtredende litauiske og utenlandske høyttalere

Under festivalsamtalene vil det være mulig å høre ideene til Seimas-president Viktorijas Čmilytė-Nielsen, psykiater Eugenijas Laurinaitis, klimatolog Silvesters Dikčias, filosof Paulias Gritėnas, videoblogger Paul De Miko, journalist Rasa Tapinienė, Sa Auditor Birskautė mange andre. kjente eksperter i Litauen på de viktigste temaene for samfunnet. Kjente foredragsholdere fra Finland, Danmark, Norge og Sverige vil også besøke sine land under festivalen.

Som Emilia Uljas, en student som kommer til Litauen for debattfestivalen, politisk kommentator for Finlands mest populære morgenshow, «Būtent! » tilbyr en eksepsjonell plattform for offentlige debatter.

Bilde av arrangørene.

«Jeg tror organisering av offentlige samtaler er viktigere enn noen gang i disse dager, og Būtent-festivalen gir en plattform for det.» Også for meg, en finne som kommer til Litauen for første gang, vil det være veldig interessant å bli kjent med litauisk kultur og samfunn», – deltakeren i diskusjonen om ungdom i politikken la ikke skjul på sin utålmodighet.

Jeg tror det er viktigere enn noen gang å holde offentlige rådhus i disse dager.

V. Janulevičius: Jeg kan forvente skarpe ideer og livlige diskusjoner

På sin side sier Vidmantas Janulevičius, president i Confederation of Lithuanian Industrialists (LPK), som skal delta på debattfestivalen, at litauisk politikk og forholdet mellom den politiske eliten og offentligheten mangler normal diskusjon. Ifølge ham, festivalen «Būtent!» bringer tilbake følelsen av den politiske agoraen når spørsmål, bekymringer og kommentarer ikke bare fra politikere, men også fra offentlige personer, bedrifter og offentlige grupper blir hørt.

«Jeg har deltatt på «Būtent!»-festivalen i flere år nå, så jeg vet at her i Biršton kan jeg forvente både skarpe ideer og livlig diskusjon, men dette er også veldig viktig – jeg kan forvente å ta fra meg en klar holdning , kanskje til og med inspirasjon, at vi virkelig vet hvordan vi skal snakke, motsette oss, søke”, understreker V. Janulevičius.

Presidenten for LPK trekker også oppmerksomheten til diskusjonsfestivalens unike karakter: festivalen «Būtent!» lykkes med å pakke inn (uten å tvinge) inn dybden av innsikt, spekteret av synspunkter og skarpheten i uttalelser inn i festivalantrekk. Forfriskende, men ikke blid. Krydret, men jeg vil gjenta det. Om interkontinentale spenninger, men nær Nemunas.»

Kjente litauiske eksperter legger ikke skjul på sin utålmodighet

Filosofen og kronikeren Paulius Gritėnas skal også delta på årets diskusjonsfestival, og det er ikke første gang. Han bemerker at «Akkurat!» skiller seg ut fra andre offentlige debatter for sin kvalitet.

«Būtent!» prøver å samle folk som bryr seg, som deltar i disse diskusjonene ikke bare fordi de kan, men også fordi de vil si noe, høre det og ha argumenter for det de sier, sa P. Gritėnas.

Meningsskaper, forfatter Fausta Marija Leščiauskaitė og leder av den litauiske psykologforeningen Aina Adomaitytė venter også spent på å si sin mening i festivaldiskusjonene.

«Her, sammen med mine kolleger, vil jeg kunne ha en meningsfull og respektfull samtale, og jeg setter pris på slike samtaler,» sa FM Leščiauskaitė, som deltok i diskusjonen om folks valg om å oppdra eller ikke oppdra barn.

I følge A. Adomaitytė vil årets festival være en mulighet til å diskutere ikke bare foredragsholderens mest relevante tema – emosjonell helse, men også mange ulike problemstillinger som burde eller kunne oppta enhver person.

«Vi deltar på en festival med et unikt format, som gir mulighet til å snakke om hva som er viktig, hva alle bryr seg om, eller kunne eller burde bry seg om», understreket lederen av Union of Lithuanian Psychologists.

Du kan finne mer informasjon om arrangementet her.

  • På talkfestivalen

Bilde av arrangørene.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *