Nye Teikas «Lille Norge» fortsetter å vokse :: Dienas Bizness

Svetlana Kočerova, direktør for den latviske avdelingen av DNB, kan kalle seg «nesten norsk». Arbeidsplassen hans har vært der i over 10 år Latvisk filial av DNB Bank ASA, og det var her karrieren hennes utviklet seg fra koordinator til filialsjef. For tiden jobber Riga-avdelingen av DNB i tett samarbeid med den norske organisasjonen og sysselsetter mer enn 400 ansatte som tilbringer hver dag i det norske arbeidsmiljøet, i Riga. Under samtalen snakket vi om vekstspranget til den latviske avdelingen av DNB det siste året, ansattes trivsel, samt hvordan man kan klare alt på 24 timer – arbeid, familie, Ph.D. og friheter. et øyeblikk for deg selv også.

Et svært intenst år har gått i den latviske avdelingen av DNB. Med hvilke følelser og planer kom du tilbake til din nye stilling i fjor, og hva er følelsene dine på slutten av dette året?

I januar i fjor hadde jeg den store gleden av å komme tilbake på jobb etter foreldrepermisjon og tilbake på jobb i DNB. I begynnelsen var oppgaven min å sikre en smidig fremtidig funksjon av grenen, å organisere interne prosesser, ved å bruke LEAN-metoden, som også er min spesialitet og tema for doktorgradsavhandlingen min. I løpet av denne perioden var det klart for meg at Riga-filialen kunne gjøre mye, og med denne tilliten gikk jeg videre og sammen med teamet gjennomførte vi ambisiøse endringer i intern kultur og prosesser, samtidig som vi overbeviste lederne våre i Norge om at vi er en sterk støtte. . Det var også viktig å skape bildet av DNB som en god arbeidsgiver i Latvia, for i motsetning til Norge, hvor DNB er den største og mest gjenkjennelige banken i landet og hver ansatt kjenner organisasjonen han jobber med, i Latvia, disse anerkjennelser og disse følelsene måtte skapes og utvikles. Norske DNB var i vår klare til å åpne ytterligere filialer her i Latvia. Fra sommeren startet derfor en fase med aktiv vekst, da antallet ansatte begynte å øke hver måned. Når jeg ser tilbake kan jeg si at det generelt sett har vært et år med rask vekst med mye fokus på skandinavisk kultur og arbeidsverdier, noe jeg er veldig glad for, da det tyder på at vi sammen kan endre mye. Det er mange kompetente fagfolk og utmerkede ledere i Riga, og arbeidet til teamet vårt er virkelig effektivt på grunn av det gjensidige samspillet mellom alle faktorer.

Du jobber hardt for å få de ansatte til å føle deg bra. Eller er det planlagt endringer i år som vil påvirke ditt større team direkte?

Å være klar og akseptere endring er en av tingene som lar deg vokse. Selv liker jeg veldig godt forandring og jeg synes du alltid bør være klar for det. Vi ønsker at våre ansatte skal føle seg respektert, verdsatt og komfortable på sin arbeidsplass, samt å kunne påvirke prosessene som foregår i organisasjonen.

Dette er ikke bare tomme ord, for denne evnen til å påvirke prosesser er også nedfelt i selskapets hovedstyringsdokumenter – vi tar godt imot initiativ, ideer og verdsetter dem. Denne proaktive aktiviteten er en del av arbeidskulturen vi streber etter å fremme: meningsmangfold, å stille spørsmål og inkludere ansatte i alle betydninger av ordet er en kjerneverdi i DNB.

Våre ansattes «varekurv» revideres hvert år, med tanke på tilbakemeldingene vi mottok under forhandlingene. Vi jobber mye etter prinsippet om likhet og har blitt belønnet i flere år som en rettferdig betaler. De største endringene kommer: Vi planlegger å flytte til forbedrede lokaler hvor vi kan jobbe enda mer komfortabelt. Vårt «Lille-Norge», som vi uoffisielt vil kalle vårt nye kontor, vil fortsatt være lokalisert i Jauna Teika, men vi vil tilrettelegge disse lokalene i henhold til forslag fra våre kolleger, i vår bedriftsstil og med et meget gjennomtenkt arrangement av møteplassene fungerer. for å samle så mye som mulig de som jobber i samme avdeling for mer vellykket arbeid.

Dagliglivet ditt er ganske intenst, i tillegg til familie og jobb klarer du både å studere og undervise ved Universitetet i Latvia. Hvordan går det? Har du fritid og hva gjør du med den?

Jeg tror det ikke er noen hemmeligheter her – alt handler om planlegging. Jeg liker veldig godt å gi undervisning til studenter, men jeg studerer fortsatt selv, så det er viktig å gi nok tid til alt, pluss at jeg helt klart vet at hvis jeg ikke planlegger dagen min, vil tiden gå der han var. Jeg skal ikke gjøre dette. Jeg har tenkt mye på å balansere familietid og jobbtid. Ja, jeg har også ledige stunder når jeg prøver å lese eller høre på lydbøker – for eksempel mens jeg kjører bil. Jeg elsker å spille tennis, men jeg har også en liten drøm om å lære å gå på ski. Jeg har vært inspirert av nasjonalsporten deres lenge når jeg drar til Norge og jeg vil også prøve den.

Hva liker du spesielt med arbeidet ditt i DNB?

DNB er definitivt min plass fordi mine verdier samsvarer med selskapets verdier, dette er den største nøkkelen til suksess. Jeg liker veldig godt at ansatte kan organisere arrangementer selv, vi har en veldig fargerik hverdag på kontoret. Det er et internasjonalt miljø her, noe som er essensielt for meg, vi har et utmerket team og en felles retning å følge. Siden jeg begynte å jobbe i bedriften har jeg likt den norske kulturen veldig godt og nå føler jeg meg veldig nær den, nå som jeg også har slekt og venner i Norge, synes jeg at kunnskapsspråket også bringer mye, så jeg er glad for at våre ansatte har muligheten til å lære dette språket. Jeg har alltid hatt muligheten til å vokse, utvikle og bruke ferdighetene mine. Jeg har hatt mange forskjellige roller i DNB, så jeg kan si at hver av disse endringene har gitt meg muligheten til å bli kjent med selskapet fra vidt forskjellige perspektiver. DNB er definitivt et sted hvor mennesker og bedrifter trives!

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *