Norwegian Airlines søker kompensasjon fra Boeing for kansellerte flyvninger

Selskapet suspenderte flyvninger av modellen på grunn av den pågående etterforskningen av tragedien i Etiopia der Boeing 737 MAX-flyet styrtet og drepte alle 157 passasjerer og mannskap.

Norwegian Air Shuttle har kansellert totalt 19 flygninger etter beslutningen om å bakke alle Boeing 737 MAX-flyvninger på tirsdag.

– Vi vil holde ansvarlig hvem som har gjort dette flyet, skriver talsperson Lasse Sandaker-Nielsen for Norwegian Air Shuttle til nyhetsbyrået AFP. Ifølge ham skal ikke flyselskapene lide økonomisk skade som følge av denne tragedien.

I mellomtiden har Norwegian Air Shuttle omorganisert driften og overført passasjerer til andre flyvninger. «Vi jobbet veldig hardt for å finne løsninger for passasjerene våre, og vi var stort sett vellykket. Det var bare noen få hundre passasjerer igjen å overføre,» forsikret L. Sandaker-Nielsen.

Etter søndagens tragedie satte mange land og flyselskaper rundt om i verden Boeing 737 MAX på bakken og European Aviation Safety Agency (EASA) stengte EUs luftrom for modellen.

Aksjene til Norwegian Air Shuttle, som har tapt penger de siste to årene, falt rundt 10 prosent på Oslo Børs denne uken.


Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *