Norske og svenske tronarvinger dykker ned i kenyanske mangrover

Kronprins Haakon av Norge og kronprinsesse Victoria av Sverige besøkte en mangroveskog den andre dagen av deres felles besøk i Kenya. Kronprinsen og kronprinsessen var i Kwale, sør i Kenya, på et prosjekt for å vedlikeholde skog og plante flere trær.

Haakon og Victoria fikk en forklaring om prosjektet og lærte blant annet om betydningen av mangroveskog for økosystemet. Lokale fiskere i landsbyer i området merker allerede virkningen av for eksempel fangsten.

Tidligere i dag møtte kronprinsparet guvernør Fatuma Achani i Kwale. Hun fortalte dem om arbeidet som gjøres i regionen med spørsmål som helse, utdanning og drikkevann.

De forente nasjoner

En annen middag i FNs utviklingsprogram (UNDP) er planlagt til onsdag kveld. Haakon er en goodwill-ambassadør for dette programmet og har allerede besøkt flere land i denne egenskapen. Victoria er en pådriver bak FNs bærekraftsmål. Å reise til Kenya handler om miljø og klima.

Tronarvingene vil også være i det afrikanske landet torsdag, i hovedstaden Nairobi. Den siste dagen av besøket deres fokuserer hovedsakelig på samarbeid mellom Norge, Sverige og Kenya.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *