Norsk utenriksminister sparket over ektemannens aksjehandel – Respublika.lt

Anniken Huitfeldt. Foto EPA-Elta.

Statsminister Jon Gahrs Store sparket mandag utenriksminister Anniken Huitfeldt på grunn av aksjekjøpsskandalen og en bredere omstilling av sentrum-venstre-regjeringen hans.

30. august har A. Huitfeldt lenge vært ansett som en menighet for statsministeren. innrømmet at mannen hennes i 2021 etter at hun ble utenriksminister kjøpte aksjer «i mye større mengder enn hun tidligere hadde forestilt seg». Investeringer, særlig i forsvarskonsernet Kongsberg Gruppen, som fikk pålegg fra den norske stat under krigen i Ukraina, har reist spørsmål om en potensiell interessekonflikt. «Jeg er veldig lei meg for å ha gjort objektivitetsfeil,» sa den 53 år gamle Arbeiderparti-ministeren.

Saken etterforskes av en parlamentarisk komité, men politiet har ikke åpnet etterforskning.

«Spørsmålet om kjøp og salg av aksjer er en av årsakene til hans avgang, men ikke den eneste,» sa JG Store til journalister, og la til at det var en «vanskelig avgjørelse». Statsministeren sa at velgernes mistillit, som påvirket Labours dårlige resultater ved lokalvalget i begynnelsen av september, også var en faktor.

«Jeg tror Annikens versjon om at hun ikke var klar over» om ektemannens aksjetransaksjoner, sa statsministeren.

Huitfeldt erstattes av Espen Barth Eide, som hadde denne stillingen fra 2011 til 2012 og frem til mandag var klima- og miljøminister.

Uenig – la oss diskutere det!
Ingen støtende kommentatorer, men kommentarer som inneholder banning blir automatisk slettet uten unnskyldning.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å slette kommentarer som er uutdannede, frekke, off-topic, signert på vegne av en annen person, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rase, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli til en okse som veier et tonn etter å ha flydd bort som en spurv – vi vil gi dine data på forespørsel fra spesialtjenestene i Litauen.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *