Norsk diplomat sjokkerer Moskva

Det russiske utenriksdepartementet fordømte lørdag den «skandale» oppførselen til en norsk konsul i Russland, etter sendingen på sosiale nettverk av en videoovervåking av resepsjonen på et hotell der hun, klart overskredet , lanserer: «Jeg hater russerne» .

En irritert kvinne i resepsjonen på et hotell

I denne videoen som ble sendt på lørdag av Mash-kanalen på Telegram, kjent for å være nær russiske spesialtjenester, er en kvinne presentert som Elisabeth Ellingsen, norsk konsul i Murmansk, tydelig overveldet av et pålagt bytte av rom og en rengjøring som ikke er gjort i et hotellet i denne byen i det nordvestlige Russland.

Hun lanserer spesielt i resepsjonen på et hotell: «Jeg hater russerne. Gi meg et annet rom, jeg flytter ikke herfra. (…) Og hvordan bestemmer du at et rom er rent? Du vet, jeg er vant til å rydde rom, jeg er fra Skandinavia, ikke som en russisk kvinne som rydder så godt hun kan. Det er ikke rent. Vil jeg klare å sove i en seng? »

Hun påpeker at hennes kollega hadde det samme problemet, «tvunget til å bytte rom klokken 14e etasje av en eller annen grunn».

Ledsaget av meldingen «Her er en leksjon i europeisk toleranse for ansatte ved et hotell i Murmansk fra den norske konsulen Elisabeth Ellingsen», hadde videoen blitt sett mer enn 500 000 ganger lørdag ettermiddag.

Norge «angrer dypt»

«Det russiske utenriksdepartementet vurderer et svar på denne opprørende handlingen av hat, nasjonalisme og fremmedfrykt,» sa talskvinne for det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova på Telegram.

Det norske UD har på sin side antydet at de «beklager dypt» denne hendelsen. – Følelsene som er uttrykt reflekterer ikke norsk politikk eller den norske holdningen til Russland og det russiske folket, sa han og la til at departementet behandlet hendelsen «gjennom passende kanaler».

Ifølge nettsiden til den norske ambassaden i Moskva har det norske generalkonsulatet i Murmansk vært midlertidig stengt siden 1.eh juli på grunn av den «vanskelige» situasjonen i bilaterale forbindelser. Det norske UD vil ikke si om hendelsen med konsulen fant sted før eller etter at konsulatet stengte.

Denne hendelsen kommer på et tidspunkt da forholdet mellom Russland og Vesten går gjennom en periode med enestående spenning på grunn av den russiske offensiven i Ukraina, som har provosert frem en salve av europeiske og amerikanske sanksjoner mot Moskva.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *