Norge starter UEFA Women’s Football Championship med problemfri seier over Nord-Irland | EM for kvinner

Norge startet EM i fotball for kvinner torsdag med en enkel seier. Stjernespilleren Ada Hegerbergs side, som ikke klarte å score, var 4-1 for sterke for Nord-Irland på Southampton.

Etter tretten minutter sto det allerede 2-0 til Norge. Scoringen ble åpnet av Julie Blakstad, hvoretter Nord-Irlands klønete forsvar førte til det andre målet. Ferdig Frida Maanum.

Det norske laget ble tildelt straffe etter en halvtime etter en unødvendig nordirsk håndball. Caroline Graham Hansen slår fra 11 meter: 3-0. I starten av andre omgang gjorde Julie Nelson overraskende noe tilbake, hvorpå Guro Reiten fastslo sluttresultatet på vegne av Norge.

På grunn av storseieren er Norge, som kunne og kanskje burde vunnet med flere sifre, på topp i gruppe A. På målforskjell kan nordmennene landstrener Sarinas England Wiegman, som slo Østerrike 1-0 onsdag.

England og Norge møter hverandre klokken 21.00 mandag på Brighton & Hove Albion Stadium. Østerrike og Nord-Irland møtes tre timer tidligere i Southampton.

For oransje kvinner starter EM på lørdag. Landstrener Mark Parsons» side møter tøffe Sverige klokken 21.00. Kl. 18.00 møter gruppemedlemmene Portugal og Sveits.