Norge sier de er klare til å anerkjenne en palestinsk stat

Norge, sammen med flere andre land, er klare til å anerkjenne en palestinsk stat, sa den norske statsministeren fredag ​​mens han tok imot sin spanske kollega, Pedro Sanchez.

Norges statsminister Jonas Gahras Store sa til journalister at en slik beslutning bør tas i nært samarbeid med «likesinnede land».

«Norge er klar til å anerkjenne en palestinsk stat,» sa JG Store under en felles pressekonferanse med Mr. Sanchez.

«Vi har ikke satt en nøyaktig tidsplan,» la han til.

I november vedtok Stortinget en resolusjon som oppfordrer regjeringen til å være forberedt på å anerkjenne en uavhengig palestinsk stat.

På begynnelsen av 1990-tallet var Norge også vertskap for israelsk-palestinske fredssamtaler som førte til undertegnelsen av Oslo-avtalen.

Sanchez reiser denne uken til Polen, Norge og Irland for å oppfordre verden til å anerkjenne en palestinsk stat, ifølge en talsperson for den spanske regjeringen.

Sanchez fortalte på en felles pressekonferanse med JG Store at Spania er «fast bestemt på å anerkjenne Palestina som en stat så snart som mulig, så snart forholdene er riktige, og på en måte som kan ha størst positiv innvirkning på freden. prosess.»

Den 22. mars, på et toppmøte mellom EU-ledere i Brussel, Spania og tre andre land – Irland, Malta og Slovenia – ga de en felles uttalelse der de sa at de var «klare til å anerkjenne Palestina når betingelsene for statsdannelse var oppfylt». .

I forrige uke fortalte Mr. Sanchez til journalister som reiste med ham til Midtøsten at han håpet det ville skje innen slutten av juni.

JG Store sa fredag ​​at de ønsket velkommen til Sanchez sitt initiativ til å konsultere mellom land for å «styrke koordineringen».

«Vi vil styrke denne koordineringen i de kommende ukene,» sa JG Store.

Siden starten av krigen mellom Israel og Hamas har den spanske lederen fortsatt å sinte Israel med sine ærlige bemerkninger.

Den blodigste krigen i Gazas historie begynte etter at Hamas satte i gang et enestående angrep 7. oktober som drepte rundt 1170 israelere og utlendinger, hovedsakelig sivile, i Israel, ifølge en oversikt fra AFP basert på offisielle israelske tall.

Hamas tok også rundt 250 gisler, 129 av dem er fortsatt på Gazastripen ifølge Israel, inkludert 34 døde.

Etter å ha lovet å ødelegge Hamas, startet Israel en massiv militæroffensiv som drepte minst 33 634 mennesker, for det meste kvinner og barn, på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i det palestinskkontrollerte territoriet.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *