Norge. Russland overdøver GPS-signaler fra fly – til og med passasjersignaler. «Vi snakker ikke om lovlig virksomhet» | utenriksnyheter

Siden begynnelsen av krigen i Ukraina, skutt opp av Russland 24. februar, har fly på den russisk-norske grensen hatt problemer med GPS-mottak. Ikke mindre enn fire slike saker ble registrert forrige uke.

Se videoen
Er det fare for at russerne vil bruke atomvåpen? Siemoniak: Risikoen er svært lav

Russland forstyrrer GPS-signalet ved grensen til Norge. Dette opplever også passasjerfly

– Nå er jamming fra Russland hyppigere enn noen gang – sa en representant for Luftfartsverket i et intervju med den norske avisen.dolk«Dette problemet berører i hovedsak 11 flyplasser lokalisert i det tidligere Finnmarksregionen i Nord-Norge, men også enheter i Kirkenesregionen – et sted 55 kilometer fra Pechenenga-dalen (nærmere bestemt den russiske treningsplassen og basene til 200. Motoriserte Rifle Brigade og 61st Marine Brigade)).

Les mer informasjon fra verden på Gazeta.pl-hjemmesiden.

Ukrainere avslører en stor hemmelighet. Eller de spiller poker

I tillegg finner lignende arrangementer også sted i Finland og de baltiske statene. Ifølge norske tjenestemenn sendes jamming-signaler vestover fra disse to områdene. – Disse forstyrrelsene kommer øst for grensen i Øst-Finnmark, og vi snakker ikke om lovlig virksomhet, sier Nikolai Gerrard i Kommunikasjonstilsynet.

Russernes mål er å forstyrre satellittnavigasjonssystemene, hvis data er avgjørende for at flyet skal holde seg på rett kurs. Nordmennene beroliger imidlertid med at handlingene fra Russland de påvirker ikke direkte sikkerheten til flyselskaper utstyrt med alternative navigasjonssystemer.

Ukraina.  Russiske bombeangrep i byen Taziv Yar stiger til 34«Du bør ikke kjempe for Putins ambisjoner.» Russerne er fritatt fra sine plikter

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *