Norge godkjente 19 olje- og gassproduksjonsprosjekter
Foto av Steffen Trumpf (dpa/Scanpix).
Norge kunngjorde onsdag at de hadde godkjent 19 olje- og gassprosjekter på sin kontinentalsokkel, og sa at den totale verdien av investeringene ville overstige 200 milliarder. kroner (17 milliarder EUR).

– Disse prosjektene er et viktig bidrag til Europas energisikkerhet, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Han fremhevet at Norge er den eneste nettoeksportøren av olje og gass i Europa og sa at disse prosjektene vil sikre ny produksjon fra andre halvdel av dette tiåret for å opprettholde Norges store tilbud.

Prosjektene omfatter nye forekomster, videreutvikling av eksisterende forekomster og investeringer i prosjekter med sikte på å øke produksjonsvolumet.

Norge, et av verdens rikeste land takket være sine enorme olje- og gassreserver, sa tidligere denne måneden at de ønsket å åpne deler av sin kontinentalsokkel for kommersiell dyphavsboring som en del av landets strategi for å søke nye økonomiske muligheter og redusere avhengigheten. på olje- og gassindustrien.

Konflikten i Ukraina har økt Norges inntekter ettersom europeiske land en gang var avhengige av Russland, søker alternative energikilder. Norge har imidlertid avvist anklagene om at de tjener på krigen i Ukraina.


Det er forbudt å reprodusere informasjon fra BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsverktøy og på nettsider uten skriftlig samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų centrum» osv. i kildene.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *