Norge er blant landene der det er vanskeligst for nykommere å tilpasse seg

Norge er kjent for sin gode balanse mellom jobb og privatliv. Det kan imidlertid være svært vanskelig for nykommere å bosette seg her. Dette viser også undersøkelsen av borgere fra fremmede land som bor her i landet.

Norge ble rangert som 34. av 52 i Expat Insider 2022-undersøkelsen publisert av InterNations.

Landet scoret best på områder der expats ble spurt om arbeidsliv og livskvalitet, men Norge scoret under gjennomsnittet på privatøkonomi og tredje fra bunnen på enkel installasjon i landet.

Totalt 68 prosent Utlendinger bosatt i Norge sa at de var fornøyde med livet i landet, mot 71 prosent. på undersøkelsesnivå.

Når det gjelder å opprettholde balansen mellom arbeid og privatliv, har Norge blitt en av de beste resultatene, på andreplass. Det er nok ikke overraskende at det er omgitt på begge sider av sine naboer – Danmark er på førsteplass etter dette kriteriet, og Sverige på tredjeplass. Mer enn tre fjerdedeler av de spurte sier at de er fornøyde med balansen mellom arbeid og privatliv. På verdensbasis (på omfanget av hele undersøkelsen) var det 62 %.

«Jeg elsker balansen mellom arbeid og privatliv! «Det har en stor positiv innvirkning på å ha nok tid til familie, sosialt liv eller annen aktivitet,» sa en respondent.

Nordmenn satte også pris på lokal økonomi, jobbsikkerhet og gründerkultur. Enkel internettilgang, kontaktløse betalingsmuligheter og tilgjengeligheten av nettbaserte offentlige tjenester gjør at Norge presterer over gjennomsnittet på dette området.

Boligspørsmål var området der landet presterte dårlig – 48%. av respondentene sa at de hadde problemer på dette området og hadde problemer med å få råd til bolig. De høye levekostnadene er et annet problem som ble nevnt av de som deltok i undersøkelsen: 55 %. respondentene vurderte dette aspektet av Norge negativt.

De som bor i Norge trakk også fram mangelen på uteliv og kulinarisk mangfold som negativt.

Undersøkelsesdeltakerne nevnte imidlertid vanskeligheten med å bosette seg og etablere seg i Norge som det største problemet. Norge var blant de tre landene der det ifølge respondentene var vanskeligst å bosette seg – bare Sverige og Kuwait scoret dårligere på dette området. Nordmenn fra utlandet sa at de syntes det var vanskelig å tilpasse seg kulturen, det var vanskelig å få venner, og mer enn en tredjedel beskrev lokalbefolkningen som generelt uvennlig.

«Jeg liker ikke at det er så vanskelig å få kontakt med lokalbefolkningen her. Det er vanskelig å komme over følelsen av å være utlending her,» innrømmet en respondent.

Drevet av thelocal.no.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Norge er blant landene der det er vanskeligst for nykommere å tilpasse seg

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *