Nordic Talking Festival 2022

Runeleseverksteder, vikingkampforestillinger, kurs i norsk folkedans, fotoutstilling, konserter, foredrag, rundebord, foredrag, møter med kunstnere, forfattere og lærde fra Polen og Skandinavia – dette er bare noen få -noen av attraksjonene som vil finne sted i løpet av Norse Talking Festival. Festivalen arrangeres fra 27. til 29. mai i Gdynia.

Detaljert program for festivalen

Historie, folklore og kulturarv i de nordiske landene, spesielt Norge og Island – dette er hovedtemaene i årets femte utgave. Norse Talking Festival. Årets utgave holdes i Gdynia og varer i tre dager, fra 27. til 29. mai.

Arrangementene vil finne sted samtidig flere steder: Kulturkonsulat, Gdynia bymuseum, Gdynia filmsenter og i åpent byrom. Det er gratis adgang til alle arrangementergjelder imidlertid bestemmelser. Detaljer og program finner du på Festivalens hjemmeside.

Se også: Litt følelser, litt følelse. Circus Zalewski i Tri-City

Tilbake til røttene

Nordic Talking Festival vil i år svinge rundt temaer knyttet til Nordens historie, folklore og kulturarv.

– Vi ønsker å gå tilbake til det grunnleggende og se på fortiden. Vi vil følge i fotsporene til vikingene, oppdage vanene til urbefolkningen som bor i de nordlige utkantene av Europa og oppdage hemmelighetene til heltene og de store familiene i Norden beskrevet av de islandske skoldene. Vi skal se folkedrakter, danse norsk polka, lære å lese runer og oppdage islandske sagaer – kunngjør han Aleksandra Wiśniewska Med Freedom Art Foundationsom er arrangør av festivalen.
Les også: anmeldelse av filmen «Wiking». Av Odin, så bra!

Konferanser, workshops og show

Festivalprogrammet, i tillegg til foredrag og foredrag, inkluderer en hel rekke tematiske workshops og tilhørende arrangementer med særlig fokus på kulturen og folkloren i Norge og Island. Deltakere på Nordic Talking Festival vil få muligheten til å lære om skandinaviske eventyr for voksne, se norske bunader, danse tradisjonell norsk polka, synge nordiske sanger, lære å lese runer, ta en bue og snakke på gammelirsk, svensk, Norsk. og dansk. Det blir også vikingkamper, et byspill, en fotoutstilling, møter med forfattere, konserter og presentasjon av to filmer av Jakub Witek, inkludert polsk premiere på «Ordinary Life».

Norrønttalende er et helårsprosjekt som samler elskere av kulturene i de nordiske landene. Den består av mennesker som deler felles interesser og en kjærlighet til det fjerne nord. De deler aktivt sin lidenskap og kunnskap gjennom sosiale medier, organiserte språkmøter og workshops. Nordic Talking er et forum for utveksling av ideer, felles verdier og kontakter, samt samarbeid med merkevarer knyttet til det nordiske markedet og polske skapere fra den skandinaviske bloggosfæren.

Arrangørene av arrangementet er byen Gdynia og Stiftelsen Art of Freedom, og hovedpartneren – EØS- og Norgesstipendene og departementet for midler og regionalpolitikk.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *