Nok en VM-suksess for Norge: Waerenskjold tar regnbuetrøyen i U23-tidforsøket, Belgias Segaert nummer to

Søren Waerenskjold ble kronet til verdensmester i temporitt blant løftene. Nordmannen tilbakela den 28 kilometer lange banen med en gjennomsnittsfart på over femti kilometer i timen. Belgiske Alec Segaert og briten Leo Hayter ble tatt opp på pallen på andre- og tredjeplass.

I dypet av den nederlandske natten (eller tidlig morgen, som du foretrekker), stoppet en eritreisk løper, Simon Tesfagabar, løpet. Vi kunne ikke forvente mirakler fra ham umiddelbart, så det var viktig å vente på den første føreren som kunne sette en seriøs måltid. Tom Dumoulin var forøvrig også til stede, som tilskuer.

Carl Frederik Bévort, en dansk rytter, lyktes. Danskene har vunnet de siste utgavene én etter én og hadde derfor noe å forsvare. Fra Belgia gledet han seg også til Lennert Van Eetvelt, som ikke hadde den beste dagen og ikke fant rytmen du trenger i et verdensmesterskap i temporitt.

Bévort fullførte til slutt sin tidsprøve på 34 minutter og 52 sekunder, og sikret seg en plass i det varme setet. Han kunne nyte det helt til Hayter, bror til INEOS-piloten Ethan, krysset målstreken. Hayter, vinneren av Giroen med løftene, var omtrent femten sekunder raskere enn Bévort. I mellomtiden hadde også den første nederlenderen reist med Mick van Dijke.

Les mer under bildet.

Nederlenderne rører det ikke

Van Dijke hadde forberedt seg godt på denne tidskjøringen, men det var ikke det han forventet. De Zeeuw var uheldig og måtte bytte sykkel, noe som var en av grunnene til at han måtte nøye seg med sjuende på det tidspunktet. «Jeg hadde ikke den beste dagen, ikke dagen jeg håpet på,» sa han etter løpet. En annen outsider, Ivan Romeo, forlot spillet bokstavelig og billedlig talt.

Etter Van Dijke var det litt ventetid på de neste nøkkeltallene: Norges Waerenskjold var en av de mennene etter Tobias Foss» overraskelsesseier på søndag og han levde opp til sin status. Uno-X speederen dekket banen i gjennomsnitt over femti kilometer i timen. Michel Hessmann, en tysker fra Jumbo-Visma, savnet det litt senere. Axel van der Tuuk, den andre nederlenderen, var også noe skuffet. Han var tre minutter tregere enn Waerenskjold.

Da måtte vi vente på den store belgiske favoritten, Segaert. Han startet bra og tok den virtuelle ledelsen på det første mellompunktet, men tapte så mer og mer av fjærene mot Waerenskjold. Nordmannen, dekanen for deltakerne i dette verdenscupen, hadde en meget god andre del og satte konkurransen i hæl. Segaert vant sølv, mens Hayter vant bronse. Van Dijke ble beste nederlender på attendeplass.

Resultater for menns verdensmesterskap i tidsritt 2022

Resultater drevet av FirstCycling.com

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *