Nobelprisvinnere får mer penger i år – Respublika.lt

EPA-ELTA assosiativt bilde.

I år vil nobelprisvinnere motta ytterligere 1 million svenske kroner, til sammen 11 millioner. kroner (985 000 dollar), kunngjorde Nobelstiftelsen fredag.

De ekstra pengene er ikke lenger like verdifulle som de kunne ha vært tidligere, ettersom den svenske kronen har falt mot amerikanske dollar og euro det siste året.

Årets nobelprisvinnere offentliggjøres 2.-9. oktober. Tildelingene vil tradisjonelt starte med kategorien medisin og fysiologi, etterfulgt av kategoriene fysikk, kjemi, litteratur, fred og økonomi.

De prestisjetunge prisene deles tradisjonelt ut 10. desember, årsdagen for døden til Alfred Nobel (1833-1896), grunnleggeren av prisen og oppfinneren av dynamitt.

Nobels fredspris er den eneste som ikke deles ut i Stockholm, men i Oslo, Norges hovedstad.

Uenig – la oss diskutere det!
Ingen støtende kommentatorer, men kommentarer som inneholder banning blir automatisk slettet uten unnskyldning.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å slette kommentarer som er uutdannede, frekke, off-topic, signert på vegne av en annen person, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rase, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli til en okse som veier et tonn etter å ha flydd bort som en spurv – vi vil gi dine data på forespørsel fra spesialtjenestene i Litauen.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *