Moskva sier de avlyttet norske militærfly

UEt norsk militærfly er blitt snappet opp av den russiske hæren, ifølge Moskva. Russiske tropper hevdet å ha sendt et jagerfly da et norsk militærfly nærmet seg Russlands grenser over Barentshavet i Polhavet.

«Da det russiske jagerflyet nærmet seg, snudde det utenlandske militærflyet», sa det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse, som spesifiserte at det norske flyet var identifisert som en Boeing P-8A «Poseidon», et maritimt patruljefly.

«Ingen brudd på den russiske føderasjonens grense var tillatt,» la departementet til, og sørget for at avlyttingen skjedde i samsvar med internasjonale regler «uten å kutte luftbaner» eller «farlig tilnærming». Avlytting er en operasjon som tar sikte på å eskortere et fly som anses for nært et luftrom eller å ha kommet inn i det.

Økende hendelser

Hendelser med russiske fly og fly fra NATO-land, inkludert Norge, har økt de siste årene, også før konflikten startet i Ukraina. De fant ofte sted over Østersjøen, men også i Svartehavet og andre steder.

LES OGSÅHvorfor den ukrainske motoffensiven stopper opp

I april sa den norske hæren at den som del av et Atlanterhavsallianseoppdrag hadde fulgt og identifisert en russisk patrulje bestående av særlig to strategiske bombefly og tre jagerfly i internasjonalt luftrom i Barentshavet. .

I en egen uttalelse mandag sa det russiske militæret at flere av deres strategiske bombefly og jagerfly hadde utført «planlagte flyvninger» over internasjonalt farvann i Østersjøen, Barentshavet og norske hav, samt i Øst-Sibir, Beaufort og Chukchi. .

dmp

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *